Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden suurin urheilukilpailu

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Kisoissa mukana yli 7 000 urheilijaa

 Special Olympics on maailman johtava kehitysvammaisten liikunta- ja urheilujärjestö, jonka on perustanut presidentti John F. Kennedyn sisar Eunice Kennedy Shriver vuonna 1968.

 Yli 180 maassa toimiva järjestö järjestää urheilutoimintaa ja urheilukilpailuja kehitysvammaisille lapsille ja aikuisille.

 Special Olympics -maailmankisoja järjestetään kahden vuoden välein niin, että kesä- ja talvimaailmankisat vuorottelevat.

 Tällä kertaa Los Angelesissa 25. 7.–2. 8. järjestettävät kisat ovat jo 14. kesäkisat.

 Kisoihin osallistuu noin 7 000 urheilijaa ja 3 000 valmentajaa 177 maasta. Pelkästään vapaaehtoistyöntekijöitä kisoissa on 30 000, ja katsojia odotetaan noin puoli miljoonaa. Kyseessä on osallistujamäärältään vuoden 2015 suurimmat urheilukilpailut maailmassa.

Sisujengi valmiina

 Suomesta kisoihin osallistuu 92 urheilijan joukkue. Kisoissa mitellään 25:ssä eri lajissa, joista suomalaiset osallistuvat 13:een.

 Koripallo, jalkapallo, yleisurheilu ja uinti ottivat varaslähdön kisoihin avajaispäivänä. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa mitaleista uinnissa kamppailivat Tatu Kantonen, Milla Venäläinen ja Lasse Purmonen.

Kisaajia lapsista aikuisiin

 Special Olympics on tarkoitettu kaikille kahdeksan vuotta täyttäneille kehitysvammaisille henkilöille.

 Tällä kertaa nuorin kilpailija on 9-vuotias Hoi Kei Tang Macaosta ja iäkkäin 71-vuotias golfaaja Patrick Rutherford Irlannista.

Yle TV1-kanavalla joka päivä kisakatsaus

 Yle TV1 lähettää jokaiselta kisapäivältä viiden minuutin katsauksen Urheiluruudun päälähetyksen jatkeeksi kello 21.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!