Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuret paineet karisivat

HJK on suosikki kotiottelussaan Astanaa vastaan

Urheilu
 
VESA KOIVUNEN
HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan joukkue lähtee itseluottamusta uhkuen kotiotteluunsa FC Astanaa vastaan.
HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan joukkue lähtee itseluottamusta uhkuen kotiotteluunsa FC Astanaa vastaan. Kuva: VESA KOIVUNEN

Kaikki keinot käytössä. HJK valmistautui maanantaina Sonera-stadionilla suljettujen ovien takana Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen avausotteluunsa FC Astanaa vastaan.

Sama käytäntö oli voimassa myös ennen edellisen kierroksen otteluita. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo halusi tälläkin kertaa varjella avauskokoonpanoaan.

"Se on selvä, osin luonnollisten syiden takia. Kohtaamme vastustajan, jota emme tunne. Se vaatii aina vähän enemmän täsmällistä harjoittelua. En tiedä, miten hyvin kazakstanilaiset ovat tänne soluttautuneet, mutta pienetkin marginaalit kannattaa käyttää hyväksi", Lehkosuo kertoi maanantaina.

Täysin suljettuja harjoituksia varsin avoimella stadionilla olisi vaikea pitää, mutta viis siitä. Ehkä HJK pääsee ainakin hieman yllättämään keskiviikkoisen vastustajansa. Pienilläkin detaljeilla on nyt entistä enemmän merkitystä, kun ottelupari on ennakolta arvioitu varsin tasaiseksi.

HJK on ollut neljä kertaa aiemmin Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella, mutta nyt se on vedonlyöntitoimistojen mukaan ensimmäistä kertaa suosikkina kotiottelussaan.

HJK on aiemmin kohdannut Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella kyproslaisen Apoelin, Celticin Skotlannista, Dinamo Zagrebin Kroatiasta ja Partizan Belgradin Serbiasta

Lehkosuo ei ollut tietoinen joukkueensa asemasta suosikkina kazakstanilaista FC Astanaa vastaan.

"Tämä tuli uutisena. Ehkä se kertoo siitä, miten HJK on lähivuosina pelannut europeleissä ja varsinkin kotipeleissä. Varmasti se kertoo siitäkin, että meillä on mahdollisuudet mennä jatkoon. Ei ole ylivoimainen vastustaja vastassa. FC Astana on tasoltaan ehkä kuin Apoel tai Rapid Wien, jotka kohtasimme viime vuonna", Mika Lehkosuo kertoi maanantaina.

Lehkosuon mukaan tässä vaiheessa karsintoja pahimmat paineet ovat jo menneet.

"Enemmän tämä on täynnä mahdollisuuksia. Varmasti kaikki kokivat Ventspils-otteluissa paineet. Toinen karsintakierros on aina se kriittinen ottelupari, se oli voitettava, jotta saimme neljä peliä lisää", Lehkosuo sanoi.

Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen voittaja varmistaa paikkansa vähintään Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Kolmannen kierroksen voittaja pääsee Mestarien liigan pudotuspelikierrokselle, josta häviäjä pääsee Eurooppa-liigaan.

Kolmannen kierroksen häviäjä etenee vielä Eurooppa-liigan pudotuspelikierrokselle. Siltä kierrokselta HJK eteni viime vuonna ensimmäisen kerran Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

"Kun on päästy maistamaan lohkovaiheen pelejä, haluavat niitä lisää niin minä, pelaajat kuin yleisökin. Hyvä niin. Se pitää seuran vaatimustason korkealla", Lehkosuo sanoi.

 

HJK–FC Astana keskiviikkona Sonera-stadionilla kello 19. HJK-TV näyttää ottelun suorana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!