Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Quick Flick on esteratsastaja Miisa Pulkkasen unelmahevonen – "Pieni, kuuma ja varovainen"

Miisa Pulkkanen, 18, lähtee Ypäjälle tavoittelemaan ensimmäistä SM-kultaansa

Urheilu
 
johannes tervo
Miisa Pulkkanen kehuu Kükenmoor's Quick Flickiä älykkääksi hevoseksi.
Miisa Pulkkanen kehuu Kükenmoor's Quick Flickiä älykkääksi hevoseksi. Kuva: johannes tervo

Viime talvena esteratsastaja Miisa Pulkkanen sai vihdoin valita, millainen on ominaisuuksiltaan hänen toiveidensa hevonen.

"Olen aina ratsastanut niitä hevosia, joita on ollut tarjolla. Joko kuumia ja hankalia tai isoja ja hitaita. Yksikään ei ole ollut juuri minulle valittu", Pulkkanen sanoo.

Kuka

Miisa Pulkkanen

 18-vuotias esteratsastaja Jalasjärveltä. Asui ja valmentautui viime talven Lempäälän ratsastuskeskuksessa, joka tukee Pulkkasta muun muassa antamalla hevosia kilpailukäyttöön.

 Voittanut muun muassa ponien PM-hopeaa, junioireiden SM-hopeaa ja -pronssia sekä junioreiden PM-hopeaa.

 Bardot, Beckham ja Kükenmoor's Quick Flick tämän hetken menestyneimmät kilpahevoset.

 Myös kaksossisko Saana Pulkkanen kilpailee esteratsastuksessa.

Viimein hän sai valita toivelistansa mukaisen hevosen. Talliin saapui 9-vuotias Kükenmoor's Quick Flick. "Se on pieni, kuuma ja varovainen hevonen, joka on älykäs. Aivan minun tyyliseni kilpahevonen."

Quick Flick kilpailee Pulkkasen kanssa viikonloppuna junioreiden SM-kullasta Ypäjällä. Pulkkanen on yksi viime vuosien voitokkaimmista nuorista esteratsastajista, mutta kirkkain SM-mitali häneltä puuttuu. Kolmepäiväiset kilpailut ovat monelle hevoselle raskaat, mutta Flickille kilpailu sopii.

"Flick yleensä paranee päivä päivältä, kun tehtävät vaikeutuvat. Ensimmäisenä päivänä se ei keskity kovin hyvin vaan katselee kaikkea."

Vaikka Pulkkanen lähtee SM-kilpailuihin tosissaan, kilpailut ovat hänelle välietappi kohti kauden tärkeintä tavoitetta. Junioreiden EM-kilpailuihin Itävaltaan Pulkkanen ottaa mukaansa tämän kauden ykköshevosensa Beckhamin. Pulkkanen voitti PM-hopeaa heinäkuun alussa Beckhamin kanssa.

"PM-kilpailujen verryttelyluokka ei mennyt kovin hyvin, joten valmentaja jätti minut junioreiden joukkueen ulkopuolelle. Sisuunnuin päätöksestä niin kovasti, että päätin vetää täysillä. Se näkyi tuloksissa."

PM-menestys varmisti paikan elokuun EM-kilpailuihin, joissa taso kovenee.

"Beckham on ollut minulla käytössä vasta viime talvesta. Tulokset ovat vaihdelleet, joten en halua asettaa mitään tulostavoitetta."

Pulkkasen menestys on tullut erikoisissa olosuhteissa. Kotona Jalasjärvellä maaseudun rauhassa on vain hiekkakenttä. Sillä ei voi talvikaudella harjoitella isoja hyppyjä. Pulkkanen on saattanut viikon kävellä hevostensa kanssa teitä pitkin, kun pellot ja kenttä ovat olleet jäässä. Pitkä talvi on kulunut maastossa ja hangessa laukaten, kun muut ratsastajat voivat harjoitella täysillä sisätiloissa.

"Ihmettelen edelleen, miten olen onnistunut sellaisissa oloissa näin hyvin."

Viime talvikaudeksi Pulkkanen siirtyi asumaan hevosineen Lempäälään ratsastuskeskukseen ja kävi lukion toisen luokan Tampereella.

"Kunnon olot ja säännöllinen valmentautuminen veivät meitä todella eteenpäin. Vasta Lempäälässä tajusin, millaisissa oloissa muut ratsastavat."

Pulkkanen miettii, palaako hän ensi talveksi kotiin Jalasjärvelle. Lukion kolmas luokka Tampereella, yksin asuminen ja hevosista vastaaminen käyvät voimille.

"Perhe on kilpailutoiminnassa todella tärkeä tuki. Toisaalta paremmat valmentautumisolot veisivät ratsastustani eteenpäin."

Pulkkanen pitää itseään kylmähermoisena ja sinnikkäänä ratsastajana. Puuttuva kultamitali polttelee, sillä tämä on hänen viimeinen vuotensa juniorina. SM-kilpailujen junioriluokasta odotetaan hyvätasoista.

"Kun ratsastajana haluan jotain, en luovuta helposti, vaan yritän viimeiseen saakka."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?