Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvala: Huoltoja pitäisi olla enemmän

Urheilu
 

Jari-Matti Latvala myöntää rallin elävän vaikeita aikoja. Kuljettajia ja talleja ei ole samaan malliin taistelemassa kilpailujen voitoista kuin takavuosina: ralli on ollut parina viime vuonna Volkswagenin ylivoimaa.

Metsissä ajettavaa lajia on ollut myös vaikeaa televisioida kompaktilla tavalla, kun samaan aikaan stadioneilla ajettava nopeatempoinen rallicross on nostanut räjähdysmäisesti suosiotaan.

Kuskit ja automerkit valitsevat yhä useammin rallicrossin.

"Rallin kulta-aika oli 1980-luvun lopusta 90-luvun loppuun. Ne olivat vahvoja aikoja, mutta tilanteet ovat muuttuneet. On tullut paljon muita lajeja viemään kiinnostavuutta. On eletty vaikeita aikoja televisioinnin kannalta", Latvala sanoo.

"Tiimejä on ollut vähän. Mutta on positiivista, että vuodelle 2017 [maailman suurin autonvalmistaja] Toyota on vahvistanut tulevansa mukaan. Ralli on parantanut myös televisiointiaan suorana näytettävällä power stagella. Autot ovat lisäksi muuttumassa vuodeksi 2017 siten, että niihin on tulossa enemmän voimaa ja näyttävyyttä", Latvala muistuttaa.

Mitä Latvala kokeneena kuljettajana vielä muuttaisi?

"Rallin positiivinen asia on se, että ihmiset pääsevät lähelle näkemään autoja ja tiimien työskentelyä. Se ei ole esimerkiksi formuloissa mahdollista ilman huippuhyvää lippua."

"Ennen vanhaan on ollut hirveästi huoltoja, ja niitä on päässyt näkemään. Nyt niitä on todella vähän. Se harmittaa. Huoltoja ei tarvitsisi olla älyttömästi, mutta niitä saisi olla enemmän, koska on ihmisiä, jotka haluavat olla huoltoparkeissa näkemässä autoja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?