Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK kamppailee yhä paikasta Mestarien liigassa

Klubin on avattava maalitili viikon päästä Kazakstanissa

Urheilu
 
Rahan ja lippujen puute vie HJK:n katsojat kalliolle
Rahan ja lippujen puute vie HJK:n katsojat kalliolle
Isoja jalkapallomatseja voi seurata Helsingissä puolisalaa Sonera Stadiumin takana olevalta kalliolta. HSTV tapasi siellä jalkapallon ystäviä ja kysyi, miksi he eivät raaski maksaa pääsylippua. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu, grafiikka: Sofia Pusa HS.
HJK 0 FC Astana 0

Kaikki on auki Kazakstanissa viikon päästä. Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen avausottelu päättyi maalittomasti keskiviikkona Sonera-stadionilla, mikä oli luonnollisesti pettymys kotijoukkue HJK:lle.

Pelaajat marssivat ottelun jälkeen vakavina pukuhuoneeseen. Tehtävä kotikentällä jäi vähän vajaaksi, mutta ehkä tärkeintä oli lopulta, ettei FC Astana onnistunut tekemään arvokasta vierasmaalia.

Kotijoukkueen synkin pelaaja oli laitahyökkääjä Demba Savage, jolla oli HJK:n parhaimmat maalipaikat.

69. minuutilla Erfan Zeneli antoi loistavan syötön rangaistusalueelle Savagelle. Tämä kääntyi ja laukoi pallon kohti oikeata ylänurkkaa, mutta Astanan maalivahti Nenad Erić torjui tilanteen hyvin.

86. minuutilla HJK:n japanilaiskaksikko Mike Havenaar Atomu Tanaka järjesti maalipaikan Savagelle. Havenaar syötti syvyyteen Tanakalle, joka keskitti rangaistusalueelle. Savage puski pallon vaikeasta asennosta ohi maalin.

Savage myönsi, että hänen maalintekotaitonsa on juuri nyt hukassa.

"Minulla oli pari paikkaa, mutta juuri nyt maalinteko on minulle vaikeata. En tiedä, miksi. Olen kysynyt samaa kysymystä parin viime kuukauden ajan itseltäni. En tiedä, missä on ongelma", Savage kertoi.

HJK:n hyökkäyspeli ei ollut Savagen mielestä riittävän hyvää.

"Tärkeintä oli, että pidimme maalimme puhtaana. Meillä on vielä 50–50-mahdollisuudet seuraavassa ottelussa", Savage sanoi.

Astanan puolustus jätti vähän tilaa HJK:lle. Se oli tiivis pakka, eikä HJK saanut juuri vaarallisia tilanteita Savagen tilanteiden lisäksi.

Astanalla ei ollut yhtä hyviä maalipaikkoja kuin HJK:lla, mutta se osoitti vaarallisuutensa tilanteenvaihdoksissa ja vastahyökkäyksissä, joihin joukkue lähti todella terävästi.

Tunnin kohdalla Astana sai yhden vaarallisimmista hyökkäyksistään, kun oikealla laidalla vahvasti pelannut Tanat Nusserbajev keskitti maalille. Toppari Valtteri Moren kuitenkin purki tilanteen.

Vastaavanlaisia tilanteita Astana sai vastahyökkäyksistä toisella jaksolla, mutta yhtä monta kertaa HJK:n puolustus onnistui purkamaan tilanteet hyvin. Morenin mukaan vierasmaali on seuraavassa pelissä entistä tärkeämpi.

"Mielestäni meidän esityksemme oli hyvä. Saimme luotua ne pari tonttia, mutta tänään ei mennyt sisään", Moren sanoi.

Ottelun avausjakso alkoi HJK:n hallinnalla. Kotijoukkue pelasi hyvän avausjakson, jolla se hallitsi pitkälti palloa ja onnistui pitämään Astanan pois vaara-alueilta.

Astana ei lähtenyt alussa prässäämään korkealta HJK:n pitäessä palloa, vaan vetäytyi puolen kentän alle.

HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan pelin luonne oli odotettu.

"Mielestäni pelasimme taktisesti hyvän ja järkevän ottelun. Emme antaneet vastustajalle etenemismahdollisuuksia. Ehkä muutama vastahyökkäys tuli liikaa", Lehkosuo sanoi.

Vesa Koivunen
HJK:n ottelua seurasi 9 788 katsojaa.
HJK:n ottelua seurasi 9 788 katsojaa.
Vesa Koivunen
HJK:n Demba Savage hukkasi pari hyvää maalipaikkaa.
HJK:n Demba Savage hukkasi pari hyvää maalipaikkaa.
VESA KOIVUNEN
HJK:n kärkipelaaja Mike Havenaar (14) ei onnistunut viimeistelyssä FC Astanaa vastaan.
HJK:n kärkipelaaja Mike Havenaar (14) ei onnistunut viimeistelyssä FC Astanaa vastaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!