Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirikävely avasi Kalevan kisat

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jarkko Kinnunen (1) ja Aleksi Ojala kävelivät tasaisen kisan.
Jarkko Kinnunen (1) ja Aleksi Ojala kävelivät tasaisen kisan. Kuva: Vesa Koivunen

1 Kävelyt
Porin Kalevan kisat alkoivat harvinaisen laadukkailla kävelykisoilla. Jarkko Kinnunen ja Aleksi Ojala kävivät tiukan kirikisan miesten 20 kilometrillä. Kirikävely päättyi turkulaisen Ojalan voittoon. Hän käveli ennätyksensä 1.26,27. "Käsittämätön hurmos. Ei hajuakaan, mistä kiri tuli", sanoi Ojala, joka on yksi Suomen kolmesta kävelijästä MM-kisoissa. Myös Kinnunen ja Aku Partanen on valittu Pekingiin. Partanen jätti SM-kisan väliin vatsataudin takia.

Taika Nummi otti toisen peräkkäisen mestaruutensa naisten 10 kilometrillä. Eläväinen espoolainen tuli maalin hymyssä suin ja SE-ajalla 46.16.

"Pitää iloita, kun on sen aika. Oli ihana voittaa jazzkadulla", sanoi 17-vuotias Nummi, joka harrastaa itsekin jazzlaulua.

"Kävelyssä minulla ei ole tavoitteita. Minä vain kävelen."

2 MM-näyttöjä

108. kertaa järjestettävät Kalevan kisat ovat näytön paikka tuleviin MM-kisoihin. Aitajuoksija Nooralotta Neziri hakee MM-rajaa 13,00 kotiradallaan, vaikka hän todennäköisesti pääsee Pekingiin myös rankingsijoituksellaan. Oskari Mörö hakee MM-rajaa 49,50 pitkissä aidoissa. Estejuoksuissa on kolme ehdokasta, Sandra Eriksson, Camilla Richardsson ja Janne Ukonmaanaho, joka antaa varsinaisen näyttönsä vasta 5. elokuuta Kööpenhaminassa.

"Porissa kilpailee liki tusinan verran urheilijoita, joilla on mahdollisuudet nousta joukkueeseen tulosrajan rikkomisen tai rankingin kautta", laskee SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Joukkueen lopullinen nimilista varmistuu 11. elokuuta. Viimeinen mahdollinen tuloksentekopäivä on 10. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!