Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peking isännöi talviolympialaisia 2022

Pääkaupungissa järjestetään sisälajit

Urheilu
 

Kansainvälinen olympiakomitea KOK valitsi perjantaina Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten isännäksi. Näin Pekingistä tulee ensimmäinen kaupunki, joka on järjestänyt sekä talvi- että kesäolympialaiset.

Kiinan pääkaupunki peittosi salaisessa äänestyksessä Kazakstanin Almatyn.

KOK:n 85 jäsentä antoi äänensä Kuala Lumpurissa.

Pekingissä ja toisessa kaupungissa Zhangjiakoussa järjestettiin äänestyksen jälkeen taiteellisia ohjelmanumeroita, kuten tanssia kansallispuvuissa.

AFP:n videokuvaajan mukaan nuoria vapaaehtoisia oli myös ohjeistettu harjoittelemaan taputusta ja hurraamista. Kun tieto isännyydestä saapui, pistettiin harjoitellut kuviot käyttöön. Esiintyjät ja virkapukuiset vapaaehtoiset tanssivat vimmatusti ja heiluttivat Kiinan lippuja.

"Olen niin innoissani. Tämä on Kiinalle ylpeyden aihe", Zhang Hong sanoi CCTV:n haastattelussa. Homg voitti naisten 1000 metrin pikaluistelussa kultaa Sotšin olympialaisissa.

Peking isännöi kesäolympialaisia vuonna 2008 ja oli niiden onnistuneiden järjestelyiden takia ennakkosuosikki äänestyksessä, vaikka kaupungissa ei ole luonnonlunta ja ihmisoikeusryhmät ovat protestoineet maan isännyyttä vastaan.

Kisojen sisälajit järjestetään Pekingissä ja ulkolajit Yanqingissa (90 kilometriä Pekingistä) ja Zhangjiakoussa (160 kilometriä Pekingistä).

Yanqingin ja Zhangjiakoussan haasteena on, että kaupungeissa on vain hyvin vähän lunta. Tämän takia kisat käydään keinolumella.

Urheilijat saavat lähivuosina matkustaa useamman kerran Aasiaan. Ennen Pekingiä vuoden 2018 talvikisat järjestetään Etelä-Korean Pyeongchangissa ja vuoden 2020 kesäkisat Japanin Tokiossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?