Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuninkuusravit alkavat Joensuussa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Seppo Sarkolan valmentama Hullumies joutui jäämään pois kuninkuuskisasta.
Seppo Sarkolan valmentama Hullumies joutui jäämään pois kuninkuuskisasta.

1 Kuninkuusraveilla on pitkät perinteet. Suomenhevosten kauden tärkein tapahtuma järjestetään nyt jo 84. kerran. Joensuussa on järjestetty Kuninkuusravit kolme kertaa aiemmin: 1948, 1984 ja 2000.

Vuosi 1984 oli historiallinen. Silloin Pentti Savolaisen kasvattamat, omistamat, valmentamat ja ohjastamat Vekseli ja Vekkuliina voittivat kaikki osamatkat ja ravikuninkaan ja ravikuningattaren tittelit.

2 Ravikuninkuuden ja -kuningattaruuden on vuosikymmenien aikana useita kertoja vienyt hevonen, joka on voittanut kaikki osamatkat. Edellisen kerran ravikuninkaaksi kolmella voitolla kruunattiin Saran Salama Kouvolassa vuonna 2007. Tammoista Pertti Puikkosen ohjastama I. P. Vipotiina vei tittelin kahdesti peräkkäin (Oulussa 2010 ja Tampereella 2011).

3 Pääkilpailuissa ykköspalkintoina on 12 000 euroa jokaisella osamatkalla. Kokonaiskilpailujen voittajat saavat 44 000 euroa. Jos sama tamma tai ori voittaa kaikki matkat, hevosen taustavoimia odottaa 80 000 euron potti. Kaikkien kolmen osamatkan voitosta on myös bonuksena arvokkaat kilpakärryt.

4 Ravikuninkuuskisa käydään 11 oriin kesken, sillä perjantaina tuli tieto, ettei Hullumies voi osallistua etujalan hankosidevamman takia. Hullumies on nopea avaaja, joten nyt asetelmat muuttuvat. Vuosi sitten Porissa Hullumies johti kuninkuuskisaa kahden matkan jälkeen, mutta hyytyi raastavalla 3 100 metrin päätösmatkalla.

5 Laitilalainen Jere Kiveinen, 19, on nuorin ohjastaja Kuninkuusravien pääkilpailussa 36 vuoteen. Veijo Heiskanen oli 19-vuotias ohjastaessaan Posti-Neitiä Mikkelissä 1979.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!