Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvala palasi ykkösenä

Koko kauden jalkavaivoista kärsinyt juoksija valtasi takaisin paikkansa Suomen nopeimpana naisena

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Hanna-Maari Latvala otti Porissa neljännen peräkkäisen Suomen mestaruutensa sadalla metrillä.
Hanna-Maari Latvala otti Porissa neljännen peräkkäisen Suomen mestaruutensa sadalla metrillä. Kuva: Vesa Koivunen

Hanna-Maari Latvala on seurannut sivusta koko sateisen kesän muiden pikajuoksijoiden esityksiä.

Se ei ole aina ollut herkkua eikä niin kovin mieltä ylentävää.

Porin Kalevan kisoissa tilanteeseen tuli muutos. Koko kauden oikean jalkaterän vaivoista kärsinyt Latvala valtasi takaisin paikkansa Suomen nopeimpana naisena.

"Mennään kisa kerrallaan", sanoi Latvala, joka voitti neljännen peräkkäisen mestaruutensa 100 metrillä.

Voittoaika oli vielä Latvalan entiseen tasoon nähden vaatimaton, 11,70. "Aika ei ollut kummoinen, mutta tästä se lähtee."

Latvalalla tulisi todella kiire myös aikataulujen kanssa, jos hän aikoisi tavoitella paikkaa Pekingin MM-joukkueessa – nimenomaan 200 metrillä.

"Kakkonen on vielä isompi jokeri kuin satanen. Hienoa oli palata radalle, kun mietin jo, pitääkö tämä kausi jättää kokonaan väliin terveyden takia."

Pikajuoksijoiden päävalmentaja Petteri Jouste arveli, ettei Latvalaa nähdä MM-kisoissa. "Pitäisi tapahtua ihmeitä. Hantta ei ehdi saada huippuaikaa."

Millä silmällä katsoit Latvalan juoksua pitkästä aikaa?

"Teknisesti hän on aina ollut hyvä. Juoksun loppu antoi uskoa sunnuntain 200 metrille. Vähän eteenpäin mennään, kun tämä on toinen juoksuviikko hänelle piikkarit jalassa", sanoi Jouste.

Kilpailemattomuus ja loukkaantumiset syövät urheilijan itsevarmuutta. Helposti tulee pelko siitä, että kunto katoaa, vaikka muu oheisharjoittelu olisi tehty huolella.

Kävikö sinulle niin?

"Tein kaksi kuukautta vain kuntouttavaa harjoitusta, joten olihan se haastavaa. En ollut heittänyt vapaalle enkä luovuttanut. Luuperäisestä vaivasta toipuminen kesti kauemmin kuin odotin", sanoi Latvala.

Latvala juoksi ensi kerran loukkaantumisen jälkeen viime sunnuntaina Ruotsissa ajan 11,81.

"Silloin tuntui, onko minulla koskaan ollut piikkareita jalassa. Se oli työläs juoksu. Tuntui vieraalta", sanoi Latvala. joka ehti seurata kesken palkintojenjaon Ville Myllymäen juoksua miesten 100 metrillä.

Lauantai-illasta tulikin täydellinen, kun serkkupoika otti oman mestaruutensa ajalla 10,39, joka on Myllymäen ennätys.

"Keskityin vain omaan juoksuuni, ja kiihdytys meni hyvin. Pitikin voittaa, mutten tiedä, oliko se odotettu", sanoi Myllymäki.

"Oli se. Ville sanoi ennen iltaa, että tänään tuodaan sukuun kaksi mestaruutta. Illalla voidaan sitten juhlia yhdessä. Mennään vaikka syömään", nauroi Latvala, joka tähtää hyviin aikoihin vielä loppukaudesta, kuten Ruotsi–Suomi-maaottelussa Tukholmassa.

Ari Pusa HS
Pori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!