Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuninkuusravien avauspäivä

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Mikko Stig Lehtikuva
Jorma Kontio ohjasti Jokivarren Kunkun voittoon Joensuussa.
Jorma Kontio ohjasti Jokivarren Kunkun voittoon Joensuussa. Kuva: Mikko Stig Lehtikuva

1 Jorma Kontio, Pohjoismaiden voitokkain ja kaikkien aikojen menestynein suomalainen raviohjastaja, sai unelma-alun kuninkuuskisassa. Seitsemän vuoden ikään ehtinyt ori Jokivarren Kunkku otti näyttävästi johtopaikan 2 100 metrin ryhmäajossa ja piti asemansa loppuun asti.

Kontio ohjasti kesän komeetan voittajaksi ajalla 23,2a. Terho Rautiaisen ajama Suivikas hävisi kokonaisajassa vain kymmenyksen ja sijoittui toiseksi. Avausmatkan kolmas oli Tuomas Pakkasen ohjastama Camri. Ravikuninkuutta puolustava Köppinen sijoittui neljänneksi.

2 Kuningatarkisan voitti Saaga S ennen Sekottajaa ja R. R. Ruskariinaa. Taipalsaarelaisen Matti Nisosen ajokin täysosuma tuli ajalla 25,3a. Osakilpailun voitosta taustavoimat saivat 12 000 euroa.

"Saaga S lähti hyvin liikkeelle. Oli selvää, että joudumme kuolemanpaikalle, mutta tunne parani, kun pääsimme kohti maalia", sanoi Nisonen.

Yhdeksänvuotias tamma säväytti avausmatkalla myös vuosi sitten Porissa. Sunnuntaina taru päättyi kuitenkin tylysti, kun Saaga S hylättiin maililla maalilaukan takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!