Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevan kisojen kolmas päivä

Urheilu
 
Kristiina Mäkelä teki kenttäennätyksen naisten kolmiloikassa: 13,84.
Kristiina Mäkelä teki kenttäennätyksen naisten kolmiloikassa: 13,84.

1 Sormuseen sattui

Oona Sormusen oli vaikea pidätellä kyyneleitään naisten keihäskisan jälkeen. Päinvastoin kuin muut Suomen mestarit Sormunen oli itkeä kivusta. "Helvetinmoiset kivut", sanoi Sormunen ja piteli kättään. "Koko olkapää on tulehtunut. Heitin buranan voimalla", sanoi Sormunen, jonka kausi on käytännössä ohi. "Vai luuletteko, että jättäisin Kuortaneen eliittikisat väliin. Ei sittenkään", sanoi Seppo Rädyn valmentama sisupussi. Sormusen tulos oli 58,11.

Sormusen olkapää tulehtui jo Pihtiputaan keihäskarnevaalien jälkeen kesäkuun lopussa. "Ja sitten minä ääliö menin heittämään puolitoista tuntia frisbeegolfia."

2 Haapalan paluu

Pituushyppääjä Eero Haapala kilpailee kahden vuoden tauon jälkeen jälleen terveenä. Hän voitti mestaruuden kahdella sentillä ennen Henri Väyrystä (783 ja 781). Haapala astui yli yhden pitkän hyppynsä, joka saattoi olla jopa 790. "Kilpailujen puute näkyi epävarmuutena. En saanut merkkiä ihan kohdalleen."

3 Oriveden ponnistus

Naisten korkeuskisa päättyi tuloksellisesti kolmen hyppääjän tasapeliin. Oriveden Ponnistusta edustava Sini Lällä vei mestaruuden vähemmillä pudotuksilla alakorkeuksista. Lällä, Laura Rautanen ja Heidi Erkinheimo ylittivät 182. Liikuntabiologiaa opiskeleva Lällä on varsin pienikokoinen korkeushyppääjäksi, 168 senttiä. Miten se vaikuttaa hyppäämiseen? "Tällä pituudella on ylitetty kaksi metriä. Tarvitaan eri ominaisuuksia."

Mikä on korkeushyppääjän tärkein lihas? "Pakaralihas."

4 Salomäelle seiväskulta

Seiväshyppy on nouseva laji, mutta miesten tulostaso ei ota noustakseen. Eemeli Salomäki sanoi ennen perjantain karsintaa, että hän voittaa SM-kultaa, kuten sitten kävikin. Salomäki ylitti ilmavasti 530. Salomäellä on ollut selän kanssa ongelmia.

Niko Koskinen hyppäsi alle 19-vuotiaiden EM-hopeaa kaksi viikkoa sitten Ruotsissa, jossa hänen tuloksensa oli 535. Nyt lajin lupaus jäi 5 metriin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!