Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hieno revanssi ja komea piristysruiske

Urheilu
 
Antti Nieminen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Kuninkuusravien historia tuntee monta kestomenestyjää, mutta aikakirjoissa pysyvät myös ohjastajien ja taustavoimien yksittäiset huippuhetket.

Joensuussa ei nähty tuplavoittajia, sillä viime vuoden ravikuninkaallisista ei ollut titteliensä puolustajiksi. Sen sijaan Linnunlahden radalla nähtiin komea piristysruiske ja makea revanssi.

Jorma Kontio, Pohjoismaiden voitokkain ja Suomen menestynein raviohjastaja, nousi viikonlopun hahmoksi. Kesän ravikomeetta Jokivarren Kunkku tarjosi taas piristysruiskeen ja ravasi Kontion komennossa ravikuninkaaksi.

Kontiolle päivä paistoi sunnuntaina muutenkin, sillä voitti Pyörylän Paronin kanssa Pikkukunkun, joka on 5-vuotiaille suomenhevosille tarkoitettu 2 140 metrin ryhmäajo.

Makeimman revanssin otti taipalsaarelainen hevosmies Matti Nisonen. Hän pääsi juhlahumuun kuningatarkisassa Saaga S:n kanssa. Nisosen ja hevosen taustavoimien tunnelmat olivat tyystin toisenlaiset kuin vuosi sitten Porissa. Viime vuonna haaveet tittelistä haihtuivat mailin maalilaukkaan, mutta nyt Nisonen pystyi hevosensa kanssa ehjään ja tasaiseen esitykseen kaikilla matkoilla.

Antti Nieminen
antti.nieminen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!