Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tärkeä voitto

Urheilu
 
Tuomas Hämäläinen Helsingin Sanomat

Jari-Matti Latvalan kolmas voitto Suomen MM-rallissa ei olisi voinut osua tärkeämpään paikkaan. Takana oli kirjaimellisesti metsään mennyt kauden alkupuolisko, jonka aikana Latvala ehti valahtaa MM-sarjassa neljänneksi.

Latvala huomasi vuosi sitten ihmisten kiinnostuksessa selvän nousun, kun kotimaan kuski oli kolmen ranskalaisvoiton jälkeen taistelemassa Jyväskylän ykkössijasta. Latvala myös muisteli, kuinka hänen oma rallikipinänsä syttyi suomalaismenestystä Keski-Suomessa seuratessa.

Latvala halusi kuumeisesti pitää Jyväskylän rallivaltikan itsellään – ja suomalaisyleisö tarvitsi surkean alkukauden jälkeen kisan, jossa perinteitä siirrettiin kaasu pohjassa eteenpäin. Varsinkin, kun rallin suosio on ollut laskusuunnassa, ja Latvala on nykyään ainoa suomalainen WRC-luokan vakituinen tehdaskuljettaja.

Rallifanit voivat päästää jo kevyen huokaisun, sillä MM-sarjan kurssi on kohentumassa jo vuodeksi 2017. Autoista tulee näyttävämpiä, ja maailman suurin autonvalmistaja Toyota palaa MM-sarjaan – tallipäällikkönään rallilegenda Tommi Mäkinen.

Ilahduttavinta on, että Toyotaa kuljettaa erittäin suurella todennäköisyydellä ainakin yksi kovan luokan suomalainen. Mäkinen haluaa Toyotalle ajajaksi maanmiehensä Esapekka Lapin, ja Lappi itse hamuaa siirtoa WRC-luokkaan.

Lappi on osoittanut häikäisevät kykynsä WRC2:ssa. Seuraava, pikainen askel, on WRC:ssä.

Jos ja kun Latvala vielä kypsyy riskien kontrolloimisessa, on kaudelle 2017 luvassa suomalaissähinää enemmän kuin vuosiin.

Tuomas Hämäläinen HS
tuomas.hamalainen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!