Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kakko karkasi voittoon pahassa päänsäryssä

Pelioikeus on rahaa arvokkaampi palkinto uran ensimmäisestä pääkiertueen voitosta

Urheilu
 
Tom Dulat Getty Images
Roope Kakosta tuli toinen Euroopan-kiertueella voittanut suomalaismies.
Roope Kakosta tuli toinen Euroopan-kiertueella voittanut suomalaismies. Kuva: Tom Dulat Getty Images

Pääkopassa jyskytti kunnon särky, mutta mies teki siinä olotilassa ensin eaglen ja heti perään birdien.

Espoolaisella Roope Kakolla oli varsin epämiellyttävä olo, kun hän lähti ratkaisevalle karkumatkalle sunnuntaina kohti uransa ensimmäistä voittoa golfin Euroopan-kiertueella.

Kuka?

Roope Kakko

 Syntynyt 13. 2. 1982.

 183 cm/ 82 kg.

 Asuu Espoossa.

 Puoliso: kahdesti naisten Euroopan-kiertueella voittanut Minea Blomqvist-Kakko, 5-vuotias poika Elmeri.

 Valmentaja: Mika Piltz.

 Siirtyi ammattilaiseksi 2004.

 Ennen Madeiran voittoa oli pelannut pääkiertueella 84 kilpailua, joista oli kertynyt viisi sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon, ei ollut yltänyt kolmen parhaan porukkaan.

 Haastajakiertueelta kaksi voittoa (ensimmäinen amatöörinä 2004), kolme kakkossijaa ja neljä kolmossijaa.

 Harrastaa jääkiekkoa ja tennistä.

Päänsärky helpotti katsomosta pelaajakollega Jaakko Mäkitalon vanhemmilta saadulla särkylääkkeellä, ja pari tuntia myöhemmin Kakon olo oli päinvastainen.

"Oli toiveena ja haaveena voittaa. On aika miellyttävä olo, kun sujuu niin kuin toivoo. Tässä lajissa tulee usein pataan, joten nyt pitää ottaa ilo irti, nauttia ja antaa itselleen kredittiä", Kakko sanoi HS:lle puhelimitse pian voittoseremonioitten jälkeen.

Viimeisen kierroksen Kakko myönsi olleen "pirun jännä paikka". Hän kertoi saaneensa valmiuksia voittoon kaksi vuotta sitten voittaessaan haastajakiertueella Omanissa.

"Voittamista pitää harjoitella, ja välillä pitää epäonnistua. Sitten kun kerran voittaa, se on paljon helpompaa. Tiesin, mitä odottaa ja olin valmistautunut hyvin."

Kakosta tuli toinen suomalainen miesgolfari, joka on yltänyt voittoon Euroopan-kiertueella.

Kakko, 33, käytti tilaisuutensa täysimääräisesti ja voitti todella vakuuttavasti pääkiertueen ja haastajakiertueen yhteiskilpailun Madeiran komeissa maisemissa Santo da Serran kentällä.

Aiemmin vain maan menestynein pelaaja Mikko Ilonen oli voittanut Euroopan-kiertueella. Kakko sai välittömästi voiton ratkettua Twitter-onnittelut viisi voittoa saavuttaneelta lahtelaiselta.

Päätöskierrokselle Kakko starttasi toiselta sijalta lyönnin päässä kärjestä mutta siirtyi johtoon jo ennen puolimatkaa.

Kymmenennellä reiällä syntynyt eagle venytti Kakon johdon kolmeen lyöntiin. Maalissa ero oli sama toiseksi jääneeseen Skotlannin Scott Henryyn.

Lopputulos oli 24 alle parin (66+71+64+63), joka on myös kilpailun ennätys. Päätöskierroksella Kakko teki eaglen lisäksi seitsemän birdietä.

Eagle syntyi noin 40 metrin nostolla korotetulle viheriölle.

"Se oli täydellinen lyönti. En tehnyt tänään yhtään virhettä. Sekin antaa uskoa", Kakko sanoi.

Palkinnoksi Kakko kuittasi 100 000 euroa ja niin sanotun voittajakategorian pelioikeuden pääkiertueelle kauden 2016 loppuun. Sillä pääsee major-kilpailuja, tourin finaalisarjaa ja World Tourin kilpailuja lukuun ottamatta käytännössä kaikkiin muihin kiertueen turnauksiin.

"Pelioikeus on ilman muuta isoin palkinto. Ja nyt minulla on Euroopan-kiertueen voitto. Sitä ei ota kukaan pois. Rahalla ei ole niin merkitystä."

Loppukauden aikana Kakko voisi pelata lähes kymmenen pääkiertueen kilpailua.

"Luulen, että pelaan aika vähän, koska nyt on sellainen tilanne, ettei välttämättä tarvitse pelata", Kakko arveli ja suunnitteli jo lyöntitekniikan hiomista valmentajansa Mika Piltzin johdolla.

"Tämä oli aika lyhyt kenttä. Se ei testannut rautapeliäni, joka on ollut aina heikkouteni."

Kakko ei osannut vielä sanoa, osallistuuko hän muuttuneessa tilanteessa puolentoista viikon päästä Turussa alkavaan haastajakiertueen kilpailuun vaikka on sinne ilmoittautunut.

"Pitää miettiä. Olen huono pelaamaan silloin, kun ei ole mitään minkä takia pelata. Ei olisi oikein muita kohtaan pelata siellä puolivaloilla."

Voiton myötä Kakko harppaa maailmanlistalla sellaiselle sijalle, jolla hän tarraa myös olympiapaikkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?