Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Debyyttivahti nousi KTP:n sankariksi

Sauli Kilpeläinen torjui heti kentälle tultuaan rangaistuspotkun

Urheilu
 
Jorma Jyrkilä
Sauli Kilpeläinen
Sauli Kilpeläinen
KTP 0 VPS 0

Harvoin maalittoman tasapelin kotikentällään pelannut joukkue on yhtä tyytyväinen kuin lähes 40 minuuttia vajaalukuisena taistellut FC KTP eilen Kotkan Arto Tolsa-areenalla.

"Tasapeli tänään oli lopputuloksena joukkueelta äärimmäisen kova suoritus", KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä totesi.

Kotijoukkueen sankariksi nousi 18-vuotias toisen polven maalivahti Sauli Kilpeläinen, joka torjui Veikkausliigan kaksinkertaisen maalikuninkaan Juho Mäkelän rangaistuspotkun 54. minuutilla.

"Ei siinä vaiheessa pystynyt ajattelemaan, mitä oli tulossa. Nyt fiilikset ovat tietysti huikeat. Vetää sanattomaksi", Kilpeläinen kommentoi tuntojaan liigadebyytin jälkeen.

KTP:n toppari Juuso Salosen palautus maalivahti Jere Pyhärannalle jäi lyhyeksi. Pyhäranta joutui kaatamaan Loorents Hertsin ja joutui ulos punaisen kortin saattelemana.

"Kakkosvalmentaja Steven Polack sanoi, että jos aavistat, syöksy oikealle", Kilpeläinen kertoi.

Kilpeläinen torjui pallon alakulmasta yli päätyrajan, esitti tukun muita pelastuksia ja varmisti, että VPS pysyi edelleen viiden pisteen päässä kotkalaisista.

"Olen saanut pelituntumaa noin 10 ottelun verran Kakkosessa Kouvolan Susissa", Kilpeläinen kertoi.

Veikkausliigan tyvipään taistelu oli elintärkeä varsinkin VPS:lle. Se näkyi ottelun alussa. VPS prässäsi vieraskentällä tavallista aktiivisemmin.

"Tänään onnistui kaikki muu paitsi maalipaikkojen hyödyntäminen. Paikkoja oli riittävästi voittoon asti", VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Jorma Jyrkilä
Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!