Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerien ex-tähti kärsii psyykkisistä ongelmista

"Luulen usein, että minulla on vikaa sydämessäni tai syöpä"

Urheilu
 
Linus Omark
Linus Omark

Viime kaudella KHL-seura Helsingin Jokerien paidassa loistanut ruotsalaiskiekkoilija Linus Omark joutui maksamaan menestyksestään kovan hinnan.

28-vuotias tähtihyökkääjä kertoo kärsineensä psyykkisistä ongelmista ja tarvinneensa ammattiapua valtavien paineiden takia.

"Olen tavannut psykologia, koska minulla on niin paljon ajatuksia päässäni", Omark avautui ruotsalaislehti Norrbottens-Kurirenin haastattelussa, jota Expressen siteerasi verkkosivuillaan.

Omark takoi Jokereissa viime kaudella 60 runkosarjaottelussa komeat tehopisteet 16+30=46. Hän ja Steve Moses kuuluivat KHL:n tehokkaimpiin tutkapareihin.

Menestys kuitenkin lisäsi paineita, joita Omark ei osannut käsitellä.

"Tapasin psykologia puhuakseni elämästäni jääkiekkoilijana ja paineesta, jonka kanssa pitää elää. Haluan olla paras, mutta se ei ole niin helppoa, miltä kuulostaa. Olen kuitenkin vain aivan tavallinen ihminen", Omark sanoo.

Hän paljastaa kärsineensä hypokondriasta eli luulosairaudesta ja lentopelosta varsinkin jääkiekkojoukkue Lokomotiv Jaroslavlin tuhoisan lentoturman jälkeen.

Syyskuussa 2011 tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli 44 henkeä.

Omarkin mukaan hänellä on pakkomielteitä ja monenlaisia psyykkisiä häiriöitä. "Luulen usein, että minulla on vikaa sydämessäni tai syöpä. Kärsin hypokondriasta, vaikka sitä ei olekaan virallisesti todettu", Omark kertoi ja totesi, että psykologikäynnit ovat auttaneet häntä paljon.

Täksi kaudeksi Omark siirtyi KHL-seura Salavat Julajev Ufaan suomalaisten hyökkääjä Teemu Hartikaisen ja puolustaja Sami Lepistön joukkuekaveriksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?