Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusinta Helsingin ottelusta

Urheilu
 

Saapuminen Kazakstanin Astanaan tuntui siltä kuin olisi tullut Keski-Aasian Dubaihin. Koko kaupunki näytti olevan yhtä valtavaa rakennustyömaata. Palatsimaisia toimistorakennuksia nousi joka puolella kaupunkia, ja niiden yllä roikkuivat nosturien silhuetit.

Samassa rakennusvaiheessa on myös Kazakstanin jalkapallo. Sen lippulaiva on FC Astana, joka pelaa nyt kolmannen kerran pääsystä Euroopan seurajoukkuekilpailuihin.

Helsingin ottelun jälkeen kazakstanilaistoimittajat kertoivat, että Astanan joukkueen budjetti on 30 miljoonaa euroa. Se on kymmenkertainen HJK:n budjettiin nähden.

Astanan joukkue vie Kazakstania maailmalle. Kotijoukkueella on suuret paineet. Seurassa on vaihtunut kahdeksan vuoden aikana tiuhaan tahtiin valmentajat.

Keskiviikkona Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella iskee yhteen kaksi joukkuetta, jotka eivät ole vielä kertaakaan edenneet pudotuspelikierrokselle. Panokset ovat niin kovat, että kumpikin joukkue välttelee viimeiseen asti takaiskumaalia.

HJK pelannee ottelun, joka on luonteeltaan kuin kopio viime viikon ensimmäisestä osaottelusta Helsingissä.

FC Astana luovuttanee jälleen pallonhallinnan HJK:lle ainakin ottelun alussa. Se yrittää iskeä terävillä vastahyökkäyksillä pallonriistojen jälkeen. HJK jauhaa hitaasti ylöspäin ja välttää pallonmenetyksiä.

Hyökkäyksessä on tällä kertaa saatava etenkin Mike Havenaar entistä paremmin hyödynnettyä. Helsingissä hän syötti kertaalleen Atomu Tanakan läpi puolustuslinjasta. Havenaarille ei saatu pelattua paikkoja, joista hän olisi voinut viimeistellä maalin. Astanassa hänen on saatava myös laadukkaita keskityspalloja, jotka lisäisivät maalinteon todennäköisyyttä.

Ari Virtanen HS
ari.virtanen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!