Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkämäki voi valmistautua MM-kisoihin vailla huolia

Magneettikuvaus kertoi, että heittäjän paikat ovat kunnossa

Urheilu
 
Tero Pitkämäki
Tero Pitkämäki

Suomalaiset keihäsfanit voivat huokaista helpotuksesta – ainakin toistaiseksi.

Pekingin elokuisten MM-kisojen voittajasuosikki Tero Pitkämäki saa jatkaa täysitehoisesti valmistautumistaan kauden päätapahtumaan.

Pitkämäki, 32, tunsi viime sunnuntaina Kalevan kisojen finaalissa pakarassaan ja takareidessään nipistyksen eikä heittänyt kuudetta eli viimeistä heittoaan.

Kuusinkertainen arvokisamitalisti kävi eilen tiistaina lääkärin pakeilla. Magneettikuvissa näkyi, että alueelle oli kohdistunut kova venytys, mutta mitään ei ole rikki.

"Tero selvisi säikähdyksellä", Pitkämäen manageri Tero Heiska kertoi HS:lle. "Magneettikuvien, lääkärin lausunnon ja Teron omien tuntemusten perusteella kaikki on kunnossa", Heiska jatkoi.

Pitkämäki on harjoitellut alkuviikon alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Porin Kalevan kisoissa Antti Ruuskanen kiilasi viimeisellä kierroksella mestariksi ennätyksellään 88,98 metriä. Pitkämäki tyytyi 87,82 metriä kantaneen avausheittonsa siivittämänä hopeaan ja jätti varotoimena kisan kesken.

Kaksikon pitäisi kohdata lauantaina Kuortaneen eliittikisoissa. Manageri Heiskan mukaan Pitkämäki kulkee pari päivää mietintämyssy päässään.

"Päätös tulee torstaina. Tero tekee sen täysin itsenäisesti tuntemustensa pohjalta", Heiska korosti. "Luotan täysin Teron malttiin. Hän osoitti sitä jo Porissa."

Kuortaneella on erinomainen keihäspaikka ja uusi mondopinnoite. Pitkämäki on ylittänyt kuudesti urallaan 90 metrin haamurajan. Kuortaneella se on onnistunut kaksi kertaa.

Tiistaina varmistui myös se, että Suomen kolmas keihäsedustaja Pekingissä on varamies Ari Mannio. Paikan näytöillään hankkinut Teemu Wirkkala luopui matkasta. Magneettikuvat paljastivat, että miehen lähentäjälihaksesta löytyi puolentoista sentin mittainen poikittais- ja kolmesenttinen pitkittäisrepeämä.

Suomen urheiluliitto nimesi eilen tiistaina myös Sandra Erikssonin MM-joukkueeseen. Eriksson sooloili Kalevan kisoissa 3 000 metrin mestariksi ajalla 9.36,90, mikä alitti kirkkaasti kisarajan 9.44,00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!