Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten epäonni MM-uinneissa jatkui

Mimosa Jallow hylättiin. Ari-Pekka Liukkonen karsiutui.

Urheilu
 
Mimosa Jallow
Mimosa Jallow

Suomalaisuimarien epävireiset esitykset saivat jatkoa uinnin MM-kisoissa Kazanissa keskiviikkona.

Ennakkoon lähes varmana semifinalistina pidetty Mimosa Jallow diskattiin päämatkallaan 50 metrin selkäuinnissa. Jyväskyläläinen hyppäsi altaaseen liian terävästi, ja hänet hylättiin alkuerissä vilppilähdöstä.

Ennen hylkäystuomiota tulostaululla vilahti aika 28,18. Jallow ui heinäkuun alussa Suomen ennätykseksi 28,20.

Ilman hylkäystä Jallow olisi selvinnyt kirkkaasti jatkoon, sillä välieriin riitti 28,52.

"Luulin, että se olisi ollut tosi hyvä startti. Sitten kun tulin pintaan sen jälkeen, näin taululta oman reaktioaikani. Se oli jotain 0,4", Jallow kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Parhaimmat reaktioajat ilman hylkäyksiä ovat 0,55–0,60.

MM-uinnit sivulajillaan aloittanut Ari-Pekka Liukkonen kauhoi sadan metrin vapaan alkuerissä ajan 50,64 ja sijoittui 48:nneksi. Taso oli kovempi kuin Lontoon olympialaisissa, sillä välieriin vaadittiin aika 48,93.

50 metrin matkalle kuntonsa virittäneelle Liukkoselle tulos oli vaatimaton. Hän on kellottanut kauden aikana kahdesti kovemman ajan kuin Kazanissa.

"Uinti oli ihan hyvä, mutta aika toki olisi saanut olla parempi. Ennätykseni on tasan 50 sekuntia, joten sadasosan parannuskin siihen tekisi siitä jo ihan erinäköisen", Liukkonen sanoi tiedotteessa.

Suomen surkean aamukilpailujen saldon täydensi sekajoukkue, joka karsiutui 4 x 100 metrin sekauintiviestin finaalista ajalla 3.55,37. Se riitti 11. sijaan. Finaalikahdeksikkoon olisi tarvittu 3.49,60.

Viime kesänä Berliinin EM-altaassa syntynyt Suomen ennätys 3.54,72 jäi näin ollen voimaan.

Joukkueessa kauhoivat Jallow, Sami Aaltomaa, Emilia Pikkarainen ja Liukkonen. Parhaiten osuudestaan suoriutui Aaltomaa, joka paineli toisella osuudella satasen rintauinnin aikaan 1.01,64.

"Tämä oli ihan erilainen uinti kuin se henkilökohtainen 50-metrinen. Nyt liuku onnistui hyvin ja toinen altaanmitta tuli vahvasti, vaikka aika paljon lopussa sattuikin. Tämä hyvittää paljon näitä kisoja", Aaltomaa sanoi.

Kyseisessä sekajoukkueiden sekauintiviestissä rikottiin maailmanennätys keskiviikkoaamuna peräti kahteen otteeseen. Ensin Venäjä kellotti uudeksi ME-ajaksi 3.45,87, ja vain hetkeä myöhemmin Yhdysvallat nappasi ennätyksen nimiinsä vielä kovemmalla ajalla 3.42,33.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!