Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oma lento Astanaan säästi aikaa ja pelaajia

Urheilu
 

HJK ei toistanut viime vuoden virhettä valmistautumisessa. Viime vuoden kokemukset Mestarien liigan karsinnoissa ja Eurooppa-liigan lohkopeleissä ovat koulineet seuraa ja joukkuetta. Se näkyi valmistautumisessa.

Joukkue matkusti tiistaina Kazakstanin Astanaan charter-lennolla, joka kesti neljä ja puoli tuntia. Sen sijaan että joukkue olisi matkustanut 13 tuntia reittilennoilla ja saapunut Astanaan jalat jumissa, pääsi HJK hyvässä vireystilassa tiistain valmistaviin harjoituksiin stadionille.

Harvoin näkee, että pelaajat pystyvät nukkumaan lennon aikana koneen lattioilla, kuten HJK:n pelaajat tilauslentokoneessa. Ateriat olivat myös erinomaista luokkaa, joten pelaajien ravintohuolto toimi.

Kun HJK saapui Astanaan, jatkoi joukkue elämistä Suomen ajassa. Kazakstanin mediassa ihmeteltiin, kun HJK harjoitteli ottelustadionilla myöhään tiistaina.

"Me elämme Suomen aikaa. Kelloni näyttää nyt puoli kuutta", Lehkosuo sanoi ennen harjoituksia tiedotustilaisuudessa.

Lehkosuon vastaus osoitti, että hänkin alkaa olla europeleissä marinoitunut päävalmentaja, jonka ääni ei enää särise ja värise jännityksestä. Puhumattakaan siitä, miten Lehkosuo reagoi siihen, että kansainvälisen lehdistötilaisuuden tulkki luuli häntä pelaajaksi.

Ero valmistautumisessa oli valtava viimevuotiseen seikkailuun verrattuna. Silloin HJK matkusti säästöliekillä ja onnettoman vaikean matkaohjelman takia päätyi tekemään matkaa Kyprokselle kahden päivän ajan ja kahdella välilaskulla. Kyprokselle HJK saapui jalat jumissa, APOEL vei avauspuoliskon 2–0 ja koko otteluparin maalein 4–2. Pelaajat saapuivat Kyprokselle ärsytettyinä, väsyneinä ja suuttuneina. Siitä lähtökohdasta ei ollut hyvä lähteä voittamaan otteluparia.

Tänä vuonna HJK:n valmennusjohto pyysi HS:n tietojen mukaan pelaajia viestittämään seurajohdolle vahvasti, että pelaajat tarvitsevat charter-lentokoneen, jotta voivat valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla.

Tiettävästi tämän vaihtoehdon valitseminen ei ollut itsestäänselvyys. Yksistään valmennusjohdon kehotus viittaa siihen, että valmentajat pelkäsivät seuran päätyvän reittilentoihin. Missä tahansa muussa eurooppalaisessa huippuseurassa asiasta ei olisi ollut kahta kysymystä.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoi HS:lle viime viikolla, että urheilutoimi päättää charter-lennon tilaamisesta. HS:n lähteiden mukaan HJK:ssa lompakon avaamisesta tilauslennon tilaamiseksi päättävät kuitenkin toimitusjohtaja ja hallitus. Kukapa toimitusjohtaja haluaisi, että loanheitto tähdättäisiin häneen, jos median ja kannattajien mielestä HJK olisi tehnyt väärän ratkaisun säästäessään matkakustannuksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?