Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Astana, mikä peli!

Urheilu
 

HJK:n ja Astanan ottelussa nähtiin kaikki, mitä jalkapallo-ottelussa voi nähdä. Tänä vuonna HJK sai maistaa samaa karvasta kalkkia, jota se tarjosi viime vuonna Rapid Wienille.

Wienin ihmeen jälkeen Astanan ihme oli pedattu valmiiksi. Se haaverakennelma tuhoutui lisäajalla Astanan stadionilla. Kazakstanissa nähtiin erikoinen ottelu, enkä itse ole paikalla nähnyt mitään vastaavaa. Huonosta lopputuloksesta huolimatta tänäkin vuonna HJK:n europeleissä tapahtui kehitystä, vaikka sitä on vaikea uskoa juuri nyt.

Koskaan aiemmin HJK ei ollut saanut Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella yhtä hyvää kotitulosta, kun Astana jäi maaleitta Helsingissä. Kaikki neljä aiempaa yritystä edetä Mestarien liigan niin kutsutulle pudotuspelikierrokselle eli viimeiselle karsintakierrokselle ennen lohkovaihetta olivat päättyneet vähintään kahden maalin voittoon vastustajien hyväksi.

Viimevuotisessa saavutuksessa arpaonnella oli oma osuutensa, kun HJK eteni Eurooppa-liigaan. Rapid Wienillä oli silloin eräänlainen välivuosi, mutta tänä vuonna se on taas iskussa. Tälläkin karsintakierroksella oli onnea, kun Kazakstanin jalkapallon lippulaiva FC Astana oli kolmannen karsintakierroksen mahdollisista vastustajista kenties helpoin.

Astana oli äärimmäisen ikävä vastustaja. Tiistain valmistavissa harjoituksissa pallot olivat löysiä, otteluvalot himmeinä ja tulkki luuli HJK:n päävalmentajaa Mika Lehkosuota pelaajaksi. Siinä oli sellaista henkisen kiusaamisen henkeä.

Ottelussa katsomosta häirittiin HJK:n maalivahtia laservaloilla. HJK:lla ei ollut missään vaiheessa peli hallussaan. Tällä kertaa HJK onnistui maalinteossa muttei puolustuksessa. HJK:n jatkoonpääsy olisi ollut tuurin viemää.

Otteluparin tasaisuus oli myös osoitus Suomen jalkapallon lippulaivan HJK:n osaamisesta ja kokemuksesta. Viime vuodesta ja Eurooppa-liigasta oli karttunut kokemuksia ja tietoa, joita hyödynnettiin Kazakstanissa. Lopulta HJK:n toive jatkopaikasta kaatui puolustuspeliin, johon joukkue oli aiemmin voinut luottaa.

HJK pyrki Mestarien liigaan sellaisesta joukosta, johon sen ei missään nimessä pitäisi kuulua – jos vertailussa ovat raha ja resurssit. Seuraavaksi sille arvotaan Eurooppa-liigan pudotuspelikierrokselle todennäköisesti jälleen resursseiltaan ylivertainen vastustaja.

Ari Virtanen ari.virtanen@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!