Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisyleisön huutomyrsky häiritsi Mattssonia

MM-kisojen alkuerä lupasi paljon, mutta välierä meni pieleen

Urheilu
 
Matti Mattsson
Matti Mattsson

Yli 10 000 venäläiskatsojan huutomyrsky oman suosikin tultua näkyville saattoi sotkea Matti Mattssonin keskittymistä välieräuintiin torstai-iltana Kazanin MM-kisoissa.

Näin arvioi Mattssonin valmentaja Tomi Pystynen, kun hänen suojattinsa oli epäonnistunut välierässä ja jäänyt ilman finaalipaikkaa.

"Startti vähän venyi, ja siinä Matilla vähän ajatus katkesi. Se saattoi olla yksi syy siihen, että välierässä uinti ei mennyt samalla tavalla taktisesti hyvin kuin aamulla", Pystynen sanoi puhelimitse HS:lle.

Mattssonin aika 200 metrin rintauinnin välierissä oikeutti 12. sijaan, kun kahdeksan nopeinta eteni finaaliin.

Mattsson ui välierässä ajan 2.10,51. Se oli 0,62 sekuntia hitaampi kuin alkuerän aika.

"Harmittaa todella, todella paljon. En tiedä kyllä yhtään, mistä tämä nyt johtuu. Ennen starttia kaikki oli ihan kunnossa, eikä siinä mitään ihmeellistä tapahtunut. Vauhdinjaossa ehkä vika", Mattsson harmitteli Uimaliiton tiedotteessa.

Mattsson ui puolimatkaan melkein puoli sekuntia aamua hitaammin eikä pystynyt kirimään kahdella viimeisellä altaanmitalla tahtia kiinni.

Viimeinen loppukilpailuun vienyt tulos oli 2.09,64 eli 0,25 sekuntia parempi kuin Mattssonin aamupäivän aika, joka oli alkuerien kuudenneksi nopein.

Sillä Mattsson alitti Rion ensi kesän olympialaisten A-rajan.

Edellisissä pitkän matkan MM-kisoissa Barcelonassa 2013 Mattsson sai yllätyspronssia ennätyksellään 2.08,95.

Pystynen muistutti, että kahdessa vuodessa taso on koventunut. "Nyt finaaliin piti uida 0,6 sekuntia kovempaa kuin silloin."

Naisten samalla matkalla Jenna Laukkanen sijoittui 15:nneksi SE-ajalla 2.25,45, joka oli hänelle jo neljäs tällä matkalla tänä vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?