Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n eurovastus Krasnodar on miljardöörin harrastus

Eksotiikkamatkailu jatkuu HJK:lla jalkapallon eurokentillä

Urheilu
 
Maksim Šemetov Reuters
Ruotsalainen Andreas Granqvist (kesk.) kuuluu Krasnodarin tukipilareihin. Vierellään hänellä ovat Juri Gazinski (vas.) ja Ricardo Laborde.
Ruotsalainen Andreas Granqvist (kesk.) kuuluu Krasnodarin tukipilareihin. Vierellään hänellä ovat Juri Gazinski (vas.) ja Ricardo Laborde. Kuva: Maksim Šemetov Reuters

Helsingin Jalkapalloklubin elämysmatkailu jatkuu eurokentillä.

Kazakstanilaisen Astanan jälkeen tulee FC Krasnodar vastaan Eurooppa-liigan karsinnassa. Astanasta tullaan lännemmäs, mutta nyt painutaan eteläiseen Venäjään, lähelle Sotšia.

Jos oli rahalla koottu Astana laatujoukkue, nyt tulee vielä kovempi ryhmä vastaan. Ruplia ei ole säästelty Krasnodarin kokoamisessa.

FC Krasnodar sijoittui Venäjän liigassa viime kaudella kolmanneksi ja oli lähellä suoraa paikkaa Mestarien liigaan.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti seurasi arvontaa Nionissa Sveitsissä, kun tarjokkaina olivat Dortmund, Sparta Praha, Southampton ja Robin Lodin edustama Panathinaikos.

"Sain sellaisen kuvan, että se on erittäin ammattimaisesti johdettu seura", Riihilahti sanoi juteltuaan Krasnodarin edustajien kanssa.

"Budjetti on noin 15 miljoonaa, mutta se vaikuttaa olevan aika liukuva. Luulen, että se on todellisuudessa isompi."

Pelaajabudjetti tuskin muodostuu FC Krasnodarille ongelmaksi, kun seuran omistaa Sergei Galitski.

Talouslehti Forbesin miljardöörilistalla Galitski sijoittuu 162:nneksi. Forbesin mukaan Galitskin omaisuuden arvo on noin 8,3 miljardia dollaria.

Galitski rikastui rakentamalla vähittäistavarakauppaketjun Venäjälle amerikkalaisen Wal-Martin hengessä.

Sotšissa syntynyt ja Kubanin yliopistossa opiskellut Galitski kuuluu suurin piirtein samaan sarjaan omistuksellaan kuin Chelsean keulakuva Roman Abramovits {cech.

Galitski on onnistunut jokaisen miljardöörin hattutempussa. Hänellä on oma lentokone, jahti ja jalkapalloseura.

Venäjän liigan nykyinen taso ja anteliaat palkkasekit takaavat myös laadun. FC Krasnodarin riveissä pelaa peräti kymmenen ulkomaalaista.

Topparikaksikko Andreas Granqvist Ragnar Sigurdsson edustaa pohjoismaalaisuutta. Granqvist pelaa Ruotsin maajoukkueessa ja Sigurdsson oli kaatamassa Islannin riveissä Tšekkiä kesäkuussa EM-karsinassa.

Krasnodar on jopa polttanut rahaa saadakseen Granqivstin riveihinsä. Seura maksoi hänestä viisi miljoonaa euroa Genoalle kaksi vuotta sitten. Sigurdsson maksoi puolitoista vuotta sitten talvella kolme miljoonaa, kun hän vaihtoi FC Kobenhavnista Mustanmeren läheisyyteen.

"Kun nimilistan näkee, on laadukas ryhmä", Riihilahti sanoi ensi vaikutelmastaan.

Krasnodarin peruskalustoon kuuluu keskikentän Pavel Mamajev, joka on pelannut myös Venäjän maajoukkueessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!