Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennen ihmeteltiin urheilijaa, joka uskalsi hakea apua

Urheilu
 

Suomalaiset urheilijat saavat henkistä tukea, mutta eivät vielä niin paljon kuin tarvetta olisi, sanoo urheilu- ja liikuntapsykologiasta väitöskirjaa tekevä Ilkka Haapea.

"Vielä 90-luvulla saatettiin urheilijalle ihmetellä, että mikä vika sinussa on, kun haet apua. Nyt ymmärretään, että urheilijassa ei tarvitse olla mitään vikaa, vaan hän haluaa kaiken mahdollisen hyödyn irti."

Psyykkinen valmennus onkin Haapean mukaan kasvava trendi, ja siihen panostetaan jatkuvasti enemmän.

"Koko ajan tulee lisää koulutettuja alan asiantuntijoita. Urheilijaa pyritään tukemaan niin, että hän tietäisi asiantuntijoista, yhteisöistä ja verkostoista, joista saa apua."

Suomen olympiakomitean urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen kulkee arvokisoissa joukkueen mukana.

"Urheilija voi tarkastella urheilupsykologin kanssa asioita ja tilanteita vähän etäämmältä ja eri näkökulmista kuin valmentajan kanssa", Ronkainen sanoo.

Hän muistuttaa, että lähtökohtaisesti urheilijat tarvitsevat eniten tukea valmentajiltaan, joukkuetovereiltaan ja läheisiltään.

"Tosin suurten epäonnistumisten keskellä myös valmentaja on eräänlaisessa kriisissä, jolloin voi olla hyvä, että tilannetta käydään läpi jonkun muunkin luotettavan henkilön kanssa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?