Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jaksettava on, vaikka äiti ei ymmärrä

Urheilu
 

"Äiti ei ymmärtänyt, miksi halusin lähteä harjoituksiin, vaikka en pystynyt pukemaan poikaani enkä letittämään hiuksiani. Minä en ymmärtänyt, ettei äiti ymmärrä, että minun on harjoiteltava."

Nyrkkeilijä Eva Wahlström muistelee käsivaivojaan ennen EM-titteliottelua 2012.
"Isän kuoleman jälkeen ajattelin, että mun on pelattava joka kerta niin, että se voi olla viimeinen peli. Jokainen harjoitus voi olla viimeinen. Saatan kävellä auton alle ja kuolla milloin tahansa. (. . .) Se muutti ajattelutapani täysin. Olen ollut sen jälkeen paljon onnellisempi joka hetkestä"

Sulkapalloilija Ville Lång opiskeli lukiossa, kun hänen isänsä kaatui polkupyörällä ja kuoli.
"Olihan juoksu ollut fyysisesti kova paikka, kun juoksin paljon kovempaa kuin koskaan aiemmin (. . .), mutta oli se kova paikka myös henkisesti."

Pikajuoksija Nooralotta Neziri muistelee juoksuaan EYOF-kisoissa 2009. Finaalin jälkeisenä yönä Neziri heräsi outoihin tunteisiin. Hänen kasvonsa olivat vääristyneet ja kroppa täynnä punaisia pilkkuja. Kyseessä oli stressireaktio.
"Hulinan jälkeen kaikki alkoi alusta. Kukaan ei tiennyt, että olin maailmanmestari. Pelaajat eivät seuranneet MM-kiekkoa, valmentajat ehkä."

Jääkiekkoilija Jere Lehtinen voitti kaudella 1995 SM- ja MM-kultaa 1995. Seuraavana kautena hän puki päälleen NHL-seura Dallas Starsin paidan.
"Olympialaisiin oli pari viikkoa, ja jalka oli tikkusuora. (. . .) Kipu oli ihan hirveä, kun jalkaa runtattiin väkisin koukkuun."

Lumilautailija Enni Rukajärvi muistelee pahoja polviongelmia, joista hän kärsi Sotšin olympialaisia. Rukajärvi päätti kisassa, ettei ole mitään hävittävää ja laski vain itselleen. Tuloksena oli olympiahopeaa.
"Jos tuntuu, etten jaksa tehdä treeniä, komennan itseni tekemään paremmin: Mika, teet tätä Jumalalle, toi ei riitä."

Pikaluistelija Mika Poutalan elämän tärkein asia on usko Jumalaan.
 

Sitaatit kirjasta Urheilijan taivas+helvetti – paras versio itsestäsi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?