Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teemu Pulkkisen elämä on kohdallaan

Laiturin syksy alkaa oman asunnon hankinnalla Detroitista

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Teemu Pulkkinen pelasi tossulätkää lauantaina Helsingissä.
Teemu Pulkkinen pelasi tossulätkää lauantaina Helsingissä. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Jääkiekkoilija Teemu Pulkkisella on NHL-uransa jatkolle betoninen perusta. Vantaalaislähtöinen hyökkääjä teki heinäkuussa Detroit Red Wingsin kanssa jatkosopimuksen ensi kauden loppuun.

Pulkkisen, 23, sopimus on yksisuuntainen ja arvoltaan 745 000 dollaria (noin 685 000 euroa). Laituri nauttii siis samaa kausipalkkaa mahdollisen farmikomennuksen aikana.

"Jatkosopimuksen yksisuuntaisuusehto tuo tiettyä turvaa, ja se on tärkeä asia", sanoi Pulkkinen valmistautuessaan lauantaina SM-tossulätkäfinaalin näytösotteluun Helsingin Narinkkatorilla.

Pulkkinen pelasi kolme ensimmäistä Detroit-kauttaan kaksisuuntaisella sopimuksella. Se tarkoitti, että farmikomennuksen aikana peruspalkka romahti 65 000 dollariin.

Pulkkiselle kertyi farmin Grand Rapids Griffinsissä 159 ottelua pistein 87+68. Ylhäällä NHL:n Detroitissa vyölle tuli 34 ottelua, joista viime keväänä 31 tehoin 5+3.

Detroitin uusi päävalmentaja Jeff Blashill on Pulkkisen tuttu. Hänen alaisuudessaan suomalainen voitti viime kaudella farmiliigan maalipörssin (34), vaikka pelasi 27 ottelua vähemmän kuin muu pörssikärki.

"Ainakin tiedän, minkä tyylistä jääkiekkoa Blashill haluaa joukkueensa pelaavan", mietti Pulkkinen.

Detroitin huippulaitureista Pavel Datsjuk on kesän nilkkaleikkauksen vuoksi kuukausia sivussa. Pulkkinen ei kommentoi venäläisen poissaolon vaikutusta pelipaikan avautumiseen kärkiketjuissa.

Pulkkinen on viettänyt jääkiekkoilijan kesän – treenannut rajusti ja välillä nautiskellut. Hän on ponnistelut Malminkartanon täyttömäen sadat puuportaat ylös ja alas lukuisa kertoja.

"Olen myös lomaillut. Tuli käytyä Pariisissa ja Espanjassa", tunnusti Pulkkinen.

Pulkkinen palaa parin viikon kuluttua Pohjois-Amerikkaan. Leirijakson jälkeen NHL alkaa 20. syyskuuta.

"Detroitissa ensimmäinen projekti on hankkia oma asunto. Farmissa asuin huoneistohotellissa ja NHL-keikkojen aikana perinteisessä hotellissa. Pian saan kaikki tavarani omien seinieni sisään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!