Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kojonkoski: Olympiakomitean tavoitteista ei mitään hyötyä

Urheilu
 

Suomen olympiakomitea ei näillä näkymin aseta Rion olympialaisiin 2016 virallista mitalitavoitetta. Suomella oli kokonaistavoite (kolme mitalia ja kuusi pistesijaa) vielä Lontooseen 2012, mutta ei enää Sotšin talviolympialaisiin 2014.

"Katsomme, ettei olympiakomitean tavoitteiden asettamisesta ole mitään hyötyä. Voisi olla kivaa panna joku mitalimäärä, mutta siitä ei ole oikeasti mitään hyötyä", Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski lataa.

"Loppupeleissä ratkaisee täydellisesti se, miten onnistutaan inspiroimaan yksittäiset urheilijat ja urheilijajoukkueet sekä miten lajit pystyvät tekemään työtä. Teemmekin koko ajan parhaamme, että urheilijoiden ja lajien matka kohti Rioa olisi mahdollisimman onnistunut. Tiedämme, että urheilijoillamme on kovat tavoitteet – ja pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan auttamaan noiden tavoitteiden toteutumista."

Kojonkoski kritisoi suomalaisen urheilun perinteistä asetelmaa.

"Kuten (koripallovalmentaja) Henrik Dettmann on sanonut, urheilun suola on spekulointi ja urheilijoiden tekemät tarinat. Jos alamme fokusoida niin, että joku ylhäältä päin asettaa tällaisen ja tällaisen tavoitteen, ahdistammeko urheilun julkikuvaa ja ilmapiiriä vääränlaiseksi?"

Kojonkoski povaa kuumeisimmin mitaleja keihäskaksikolle Tero Pitkämäki Antti Ruuskanen, mutta näkee myös purjehtijoilla Tuula Tenkasen, Tapio Nirkon ja Tuula Petäjä-Sirénin johdolla onnistuessaan hyviä saumoja mitalitaisteluun.

"Suomella on kahden käden verran urheilijoita, joilla on mahdollisuudet voittaa mitali – kaiken mennessä viimeisen vuoden aikana nappiin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!