Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhojen hevosten esiinmarssi

Urheilu
 

Ratsastajan aktiivinen kilpailu-ura voi jatkua yli 70-vuotiaaksi. Viime vuosina myös iäkkäät hevoset ovat yleistyneet kilpailuissa, erityisesti kouluratsastuksessa. Kun ennen 12-vuotiasta grand prix -hevosta pidettiin vanhana, nyt radoilla näkyy 17–18-vuotiaita hevosia.

Hevosten jalostus on parantanut niiden soveltuvuutta kouluratsastuksen vaikeimpiin liikkeisiin. Samaan aikaan ymmärrys hevosten ruokinnasta, koulutuksesta ja fysiologiasta on lisääntynyt. Ratsastajat säästävät hevosiaan aiempaa enemmän. Jos hevonen osaa vaikeimmat liikkeet, se ei tarvitse kovaa kilpailutreeniä joka päivä. Iäkkäiden hevosten esiinmarssia selittää myös raha.

Hevosen kouluttaminen korkeimmalle kouluratsastuksen tasolle vie 6–8 vuotta. Se on kallista ja hidasta työtä. Kun huippuhevosten hinnat pyörivät miljoonissa, ratsastajat haluavat hevosille lisää kilpailuvuosia.

Monet ratsastajat kertovat, että hevosten parhaat kilpailuvuodet ovat uran loppupäässä. Hevoset osaavat kilpailurutiinit, nauttivat niistä eivätkä säikähdä pienistä. Jotkut ihmiset viisastuvat vanhetessaan. Hevosista viisastuvat kaikki.

Minttu-Maaria Partanen
Twitter: @minttu_maaria

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!