Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi tarvitsee lisää sutinaa

Urheilu
 
Tero Hakola Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Pitäisikö Helsingin hakea formula ykkösten osakilpailua?

Ajatus Helsingin GP:stä ponnahti pintaan viime viikolla, kun Marja-Leena Lappalainen esitteli suunnitelmiaan Ilta-Sanomissa.

Lappalainen kertoi keskustelleensa asiasta äskettäin formulapomo Bernie Ecclestonen kanssa. Ecclestone haluaisi Lappalaisen mukaan tuoda F1-kisan uusille markkinoille Pohjolaan. Helsinki taas olisi luonteva paikka, koska F1-sarjassa ajaa nytkin kaksi suomalaista.

Kisan kustannukset olisivat kymmeniä miljoonia euroja. Vastineeksi Helsinki saisi turistirahaa ja näkyvyyttä maailmalla. Miltä kuulostaa?

Äkkiseltään Helsingin kaduilla ajettava F1-kisa tuntuu kaukaiselta, jopa älyttömältä idealta. Jo taloudelliset vaatimukset ovat Suomen mittapuulla valtavia. Pelkästään järjestelyoikeuksien hinta voi nousta kymmeniin miljooniin euroihin.

Hanketta ei pidä kuitenkaan tyrmätä hätäisesti, sillä lamassa rimpuileva Suomi tarvitsee yrittämistä ja positiivista sutinaa. Urheilulla ja kulttuurilla on tässä oma roolinsa.

Guggenheimin tukisäätiön puheenjohtaja, Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti kuvaili Helsinkiin kaavailtavaa museota kuukausi sitten Helsingin Sanomissa investoinniksi, joka tuo rahaa ja toimeliaisuutta. Sama pätee erilaisiin urheiluhankkeisiin.

Mainio esimerkki on voimistelufestivaali Gymnaestrada, joka piristi Helsingin heinäkuuta kummasti.

Jääkiekkoliitto ja Kalervo Kummola ovat saaneet rajusti kritiikkiä MM-kisojen lippujen hinnoittelusta. Haukkujen lisäksi Jääkiekkoliitto ansaitsee työstään suuret kiitokset, sillä Suomessa ei järjestetä yhtään liikaa kansainvälisiä urheilutapahtumia.

Moni voi ottaa Kummolan toimistosta oppia.

Sutina varmasti lisääntyy, jahka HIFK saa uuden hallinsa Töölöön ja talvella alkava Olympiastadionin remontti valmistuu. Olot erilaisten tapahtumien järjestämiseen parantuvat merkittävästi. Eikä kaiken tarvitse olla aina jättimäistä. HJK:n Japani-kuvioissa on ollut hyvä svengi, samoin kesän näytöspeleissä eurooppalaisia suuseuroja vastaan.

Jokerien KHL-kuviosta voi olla montaa mieltä, mutta suomalaista jääkiekkoa KHL:n tulo Helsinkiin on piristänyt. Se on tuonut kilpailua ja pakottanut SM-liigaa miettimään asioita uusiksi. Jokereilla ja IFK:lla on nyt muutama vuosi aikaa hoitaa välejään. Kun Stadikan remontti valmistuu, SM-liiga ja KHL voisivat pelata todellisen Talviklassikon helsinkiläisjoukkueiden kesken.

Silloin Olympiastadionin ympäristössä voidaan hiihtää myös vaikka maailmancupin sprinttikisoja. Mahdollisuudet ovat rajattomia.

Tero Hakola
Twitter: TeroHakola
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!