Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK myi Havenaarin ja hankki maalivahdin

Urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio ei paljastanut siirtosummaa

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Helsingin Jalkapalloklubi myi kallispalkkaisen Mike Havenaarin Hollantiin.
Helsingin Jalkapalloklubi myi kallispalkkaisen Mike Havenaarin Hollantiin. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Veikkausliigaseura HJK kertoi maanantaina myyneensä hyökkääjä Mike Havenaarin Hollannin liigan ADO Den Haagiin. Samalla seura ilmoitti hankkineensa riveihinsä uuden maalivahdin, 21-vuotiaan saksalaisen Thomas Dähnen RB Leipzigista.

Havenaarin sopimus HJK:n kanssa olisi jatkunut elokuun loppuun asti, ja siihen nähden oli yllättävää, että HJK sai myytyä hyökkääjän.

Artikkeliin liittyvät

"Myimme sopimuksen ulos. Siirtosumma on seurojen välinen asia", HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio kertoi.

Havenaar oli Helsingin Sanomien tietojen mukaan yksi HJK:n kaikkien aikojen kalleimmista pelaajahankinnoista palkkatasoltaan. HS:n tietojen mukaan HJK sai japanilaishyökkääjästä tuntuvan siirtosumman, vaikka sopimusta oli jäljellä vain muutama viikko.

HJK:n hyökkääjätilanne on tällä haavaa erittäin hankala, sillä joukkueeseen takaisin hankittu Mac Kandji loukkaantui maanantain harjoituksissa eikä välttämättä pysty pelaamaan keskiviikon kotiottelussa Lahtea vastaan. Kandji ei pystynyt maanantaina harjoittelemaan täysipainoisesti.

Laitahyökkääjä Demba Savage on vielä pitkään poissa takareisivammansa takia.

HJK:n uusi maalivahtihankinta saapui maahan jo sunnuntaina. Dähne siirtyi loppukauden mittaisella sopimuksella, jossa on lisäksi optio ensi kaudesta.

Saarnion mukaan Dähnen hankinnasta huolimatta ruotsalaismaalivahti Daniel Örlund on toistaiseksi jäämässä joukkueeseen.

"Uuden maalivahdin hankinta on varautumista ensi vuoteen ja tulevaisuuteen. Olemme todenneet, että on helpompi katsastaa pelaajaa muutaman kuukauden ajan kuin niin, että pelaaja tulisi keväällä viikoksi testiin", Saarnio kertoi.

Dähne on pelannut viimeksi toukokuussa Saksan viidenneksi ylimmällä sarjatasolla. Hän on pelannut 16 maaottelussa Saksan nuorisomaajoukkueissa.

HJK:n piti ilmoittaa maanantaina pelaajalista Eurooppa-liigan pudotuspelikierrokselle. Seura ei tiedottanut muista hankinnoista eilisen aikana.

Ulkomailta voi Suomeen siirtyä vielä 3. syyskuuta asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!