Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkarin odotettu päätös

Yleispelaaja Olli Kunnari jatkaa maajoukkueessa tämän syksyn EM-turnaukseen

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Olli Kunnari vietti kesällä aikaa perheensä parissa. Nyt hän on täynnä virtaa ja odottaa innokkaasti syksyn EM-turnausta Italiassa.
Olli Kunnari vietti kesällä aikaa perheensä parissa. Nyt hän on täynnä virtaa ja odottaa innokkaasti syksyn EM-turnausta Italiassa. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Nyt loppui jännittäminen.

Monivuotinen luottopelaaja Olli Kunnari, 33, jatkaa Suomen miesten lentopallomaajoukkueessa ja on mukana lokakuussa Italiassa pelattavassa EM-turnauksessa.

Yleispelaaja pohti maajoukkueuran lopettamista erinomaisesti sujuneeseen MM-turnaukseen, mutta otti vaarin päävalmentaja Tuomas Sammelvuon vinkistä.

"Sammelvuo sanoi turnauksen jälkeen, että älä tee päätöstä vielä. Siirsin koko maajoukkueen pois mielestäni pitkäksi ajaksi ja keskityin seurajoukkueeni VaLePan kuvioihin. Tämänhetkisessä maajoukkueessa on potentiaalia, ja siksi lähdin mukaan", kertoi Kunnari.

Sastamalalainen kapusi maanantaina vakuutusyhtiön kattoterassille Espoossa, hymyili kilpaa auringon kanssa ja huokui hyväntuulisuutta. Kunnari huilasi, kun monet muut pelasivat kesällä Maailmanliigaa.

"Vaimo teki töitä, ja minä olin lastemme kanssa touko-, kesä- ja heinäkuun. Lentopalloon en koskenut, mutta beach volleyta kävin lätkyttelemässä."

Kunnari ilmoitti Sammelvuolle jatkohaluistaan noin kuukausi sitten.

Kunnarin jatkaminen toi helpotusta Sammelvuolle ja kumppaneille, koska maajoukkueen tilanne on elänyt muuten voimakkaasti.

Kokenut passari Mikko Esko kertoi heinäkuussa, että pelit maajoukkueessa on pelattu. Vähän myöhemmin Matti Oivanen ilmoitti, ettei lähde EM-turnaukseen. Oivanen, 248 maaottelua pelannut keskitorjuja, teki ratkaisunsa jatkuvien selkävaivojen takia.

"Olin valmistautunut siihen, että Esko lopettaa. Olisin toivonut hänen jatkavan, mutta pelaajan päätöstä täytyy kunnioittaa", sanoi Sammelvuo.

Kunnari on pelannut maajoukkueessa vuodesta 2002. Komeaan uraan on sopinut riemukkaita tähtihetkiä ja kitkeriä takaiskuja.

"Moskovan EM-turnauksesta [Suomi sijoittui neljänneksi vuonna 2007] ovat parhaimmat muistot. Kaikki oli uutta, ja faneja oli paljon liikkeellä. Samasta turnauksesta ovat myös huonoimmat muistot – kaikki oli niin pienestä kiinni välierässä Espanjaa vastaan."

Viime syksyn MM-urakka päättyi yhdeksänteen sijaan Puolassa.

"Pelasimme Katowicessa hyvin, ja tunnelma oli huikea."

Kunnari muistaa myös Slovakian Popradissa pelatun MM-karsintaturnauksen, jossa Suomen lopputurnauspaikka varmistui.

"Tunteellisimmat hetket olen kokenut Popradissa, kun paikka MM-turnaukseen varmistui. Silmät olivat vetiset, enkä pelannut päätösottelua loppuun asti."

Tänä syksynä Kunnaria odottaa jo viides peräkkäinen EM-turnaus. Suomi kohtaa alkulohkossa Venäjän, Serbian ja Slovakian.

"Se on kova lohko, mutta meille on tuttua pelata huippumaita vastaan. Emme me nytkään lähde Italiaan ihmettelemään, vaan menestymään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!