Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dähnestä tuli HJK:n uusi kakkosmaalivahti

Saksalainen pelaa HJK:n tyylistä jalkapalloa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Thomas Dähnellä on mittaa 193 senttimetriä.
Thomas Dähnellä on mittaa 193 senttimetriä. Kuva: Vesa Koivunen

Tiistaina varmistui, että saksalaisesta Thomas Dähnestä, 21, on tulossa HJK:n kakkosmaalivahti loppukaudeksi. Hän torjui harjoituksissa tämän kauden ykkösmaalivahdin Daniel Örlundin kanssa. Tähän asti kakkosmaalivahtina toiminut Saku-Pekka Sahlgren ei ollut mukana. Hän siirtynee lainalle toiseen Veikkausliigan seuraan.

Ehkä saksalaisen valmennuksen peruina Dähnen minä-huuto kuului luultavasti Pallokentälle asti keskityspalloharjoituksissa.

Artikkeliin liittyvät

HJK:n maalivahtivalmentajan Ville Wallénin mukaan Dähnen vahvuudet ovat jo selvillä.

"Hän on nuoreksi maalivahdiksi pelannut yllättävän kypsästi Itävallan toiseksi ylintä sarjaa. Hän pelaa sellaista jalkapalloa, jota HJK pelaa. Hän on hyvä pelaamaan jalalla, ja hänellä on teknistä ja taktista pelitaitoa. Kokonsa ansiosta hän selvittää korkeat pallot", Wallén kertoi.

Jos Dähne vakuuttaa valmennuksen, hän voi olla toinen ensi kauden HJK-maalivahdeista.

"Tässä on jokunen vuosi menty niin, että talven aikana on hirveä rumba veskarin löytämiseksi. Harjoituskaudella niitä on vaikea katsoa. Meidän on pakko nähdä Dähne myös peleissä", Wallén sanoi.

Saksalaismaalivahti oli saanut hyvän vaikutelman HJK:sta.

"On mukava olla Helsingissä, HJK on suuri seura Suomessa", Dähne sanoi.

HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio otti Dähneen yhteyttä kaksi viikkoa sitten. Viime perjantaina maalivahti sai uuden soiton, ja HJK pyysi hänet Helsinkiin. Dähnen edellinen seura oli RB Leipzig. Hänen sopimuksensa päättyi kesäkuun lopussa.

"Pelasin viime kaudella 15 peliä viidennellä sarjatasolla RB Leipzigin kakkosjoukkueessa. Taso ei ollut kovin korkea, mutta olin tyytyväinen, että pääsin pelaamaan", Dähne kertoi.

Hänen sopimuksessaan on optio ensi kaudesta.

"Jalkapallossa ei voi ajatella vuosia eteenpäin, vaan ehkä vain viikkoja tai kuukausia. Sopimukseni päättyy lokakuun lopussa. Teen kaikkeni harjoituksissa, jotta pääsen pelaamaan. Haluan näyttää, mitä osaan."

Dähne on kotoisin Etelä-Saksasta Oberaudorfista. 5 000 asukkaan kunnan kuuluisin jalkapalloilija on Manchester Unitedin Bastian Schweinsteiger, jonka veljen Dähne tuntee hyvin. Oberaudorfista on kotoisin myös Sotshin olympialaisissa miesten mäkihypyn joukkuekultaa voittanut Marinus Kraus.

Dähne lienee järjestyksessä seuraavana.

"Haluan olla kolmanneksi kuuluisin, mutta sen eteen minun pitää tehdä töitä", Dähne sanoi.

Keskiviikkona FC Lahtea vastaan maalivahtina on Örlund. Koti-ikäväänsä taannoin valitelleella ruotsalaisella oli tiistaina perhe mukana harjoituksissa.

 

HJK–FC Lahti Sonera-stadionilla kello 18.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?