Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Muurinen: Oikein hyvältä valinnalta tuntuu

Entinen maajoukkueluotsi muistuttaa, että suomalaiset janoavat menestystä

Urheilu
 
Antti Muurinen
Antti Muurinen

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Antti Muurinen pitää Hans Backea lähtökohtaisesti onnistuneena valintana Huuhkajien uudeksi luotsiksi.

"Hänellä on hyvä CV. Hän on ollut Tanskassa, Ruotsissa ja MLS:ssä – ja minusta hän on hyvä valinta siinä mielessä, että valmennuskokemus on iso", Muurinen sanoo.

"Hän katsoo varmasti taas uusin ilmein jalkapallo-osaamistamme ja pelaajia. Oikein hyvältä valinnalta hän tuntuu", vuosina 2000–2005 maajoukkuetta luotsannut Muurinen lisää.

Muurinen muistuttaa tehtävän haasteellisuudesta.

"Täytyy aina todeta, että Suomen maajoukkueen valmentaminen ei ole koskaan niitä helpoimpia tehtäviä. Emme ole urheilunälkäinen kansa, vaan menestysnälkäinen kansa. Se on hänelle kova pesti, ja olisi kenelle tahansa. Toivotaan hänelle hyvää onnistumista."

Backe on linjannut lähtevänsä peluuttamaan Huuhkajia vastustajien mukaan joustavalla pelitavalla. Se on Muurisen mielestä hyvä ajatus.

"Ajattelen sillä tavalla, että pitää olla kaksi eri tapaa pelata, ja korostan vielä sitä, jonka olen omana aikanani joutunut tiedostamaan: ottelut ovat vieraissa paljon vaikeampia."

"Pitää olla niin sanotusti kotiottelutaktiikka ja vierasottelutaktiikka. Ei niiden tarvitse hirveän paljon erota toisistaan, mutta pitää olla uskallusta kotiyleisön edessä. Vaikka aina sanotaan, että on jokin tyyli, nykyjalkapallo tarvitsee niin puolustus- kuin hyökkäyspeliäkin."

Muurisen mukaan Backen ensimmäinen ja tärkein tehtävä on tehdä selvitystyö Suomen nykyisistä pelaajista.

"Vanha sanonta on, että ensin pitää nähdä pelaajat ja sitten päättää pelitapa ja -järjestelmä. Kun hän oppii pelaajat ja mitä heiltä voi odottaa, heidät on helpompi sijoittaa."

Huuhkajat on jo käytännössä menettänyt mahdollisuutensa selviytyä EM-kisoihin. Tulevissa MM-karsinnoissa vastaan asettuvat Kroatia, Islanti, Ukraina ja Turkki.

"Täytyy muistaa, että vaikka lohko tuntuu taas kerran kovalta, se tuntuu siltä aina. Ei tuolla ollut kuitenkaan Fifa-rankingin kärkipään joukkueita ollenkaan. Minusta meillä on hyvät mahdollisuudet, meillä on uusi koutsi. Täytyy vain löytää parhaat pelaajat ja paras pelitapa, niin kaikki on mahdollista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!