Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Backe tarttui haasteeseen

Markku Kanerva hoitaa meneillään olevat EM-karsinnat loppuun

Urheilu
 
Juhani Niiranen HS
Huuhkajien tuore päävalmentaja Hans Backe on Expressen-lehden mukaan jatkamassa myös työtään televisiokanavan jalkapalloasiantuntijana.
Huuhkajien tuore päävalmentaja Hans Backe on Expressen-lehden mukaan jatkamassa myös työtään televisiokanavan jalkapalloasiantuntijana. Kuva: Juhani Niiranen HS

Palloliitto esitteli Suomen jalkapallomaajoukkueen uuden päävalmentajan Hans Backen tiedotustilaisuudessa keskiviikkona iltapäivällä.

Backe vertasi Huuhkajia Islantiin ja muihin Skandinavian maajoukkueisiin. Hän korosti joustavaa pelisysteemiä, joka mukautuu erilaisia vastustajia vastaan pelattaessa.

"Hasse Backe on erittäin kokenut, menestynyt valmentaja", kuvaili Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja värväystään lyhyesti.

Backe sanoi olevansa valinnasta innostunut ja otettu. Hän on valmis palaamaan valmentajan tehtäviin keskityttyään muutaman vuoden tv-kommentaattorin työhön.

"Olen saanut parin vuoden aikana muutamia työtarjouksia. Hain Suomen valmentajaksi, koska se on haaste", Backe kommentoi.

Tänä syksynä Backe tekee tv-sopimuksensa loppuun, mutta jatkaa ruotsalaislehti Expressenin mukaan C More -kanavan asiantuntijana vielä 2016 päävalmentajuutensa ohella.

Backen työt alkavat virallisesti vuodenvaihteessa, mutta hän analysoi Huuhkajien otteita jo syksyllä tarkasti. Uusi päävalmentaja mainitsi katsovansa paikan päällä ainakin kotiottelun Pohjois-Irlantia vastaan lokakuussa. Omaan valmennusryhmäänsä hän valitsee kaksi suomalaista avustajaa, mutta nimiä ei vielä mainittu.

Syksyn EM-karsinnat hoitaa päävalmentajana loppuun Markku Kanerva. Valmennusryhmän mukana toimivat entiset pelaajat Mika Nurmela ja Jonatan Johansson. Backe ei aio sekaantua valmennusryhmän toimintaan.

"Käyn ehkä muutaman keskustelun Markun kanssa. Siinä se", Backe sanoi.

Backe sanoi tuntevansa Suomen miehistöstä erityisesti ne, jotka ovat pelanneet Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa. Heidän joukkoonsa kuuluvat esimerkiksi Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Markus Halsti, Tim Sparv, Kasper Hämäläinen ja vastikään IFK Göteborgissa debyyttinsä tehnyt Riku Riski.

Myös kansainväliset, korkeamman profiilin pelaajat, kuten Roman Eremenko, ovat uudelle päävalmentajalle tuttuja.

Backen näkemys käytettävästä ryhmästä oli tuttu.

"Maajoukkuepelaajien täytyy saada säännöllisesti peliaikaa seuroissaan, jotta he ovat kunnossa. Jokaisessa maaottelussa täytyy voida antaa sata prosenttia itsestään", Backe alleviivasi.

Hän kertoi harjoittavansa henkilövalmennusta tavalla, jossa pelaajien kanssa käydään päivittäisiä kahdenkeskisiä keskusteluja.

Tuleva MM-karsintalohko on ruotsalaisen mielestä vaikea. Se kuitenkin sopii Suomelle siksi, että lohkon kaikki joukkueet voivat nipistää pisteitä toisiltaan.

"Meitä varmasti aliarvioidaan, mikä on hyvä asia. FIFA-rankingimme on huono, ja vitoskoriin joutuminen vaikeuttaa urakkaamme. Voimme kuitenkin yllättää kenet tahansa."

Loppukevennyksenä tulevalta päävalmentajalta kysyttiin, tuleeko hänestä suomalaisen jalkapallon Curt Lindström.

"Mieluusti. Tunnen Curtin hyvin, mutta en aio soittaa hänelle neuvoja pyytääkseni."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?