Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokereiden KHL-pelaajat harjoittelivat nukahtamista

Kovakuntoinen Jani Rita polki kuntopyöränsä uuvuksiin

Urheilu
 
Jani Rita lepäili hotellihuoneessa Venäjän-pelimatkalla viime vuoden syyskuussa.
Jani Rita lepäili hotellihuoneessa Venäjän-pelimatkalla viime vuoden syyskuussa.

Jokereissa huomattiin ensimmäisellä KHL-kaudella, että univelka syö peliherkkyyttä. Nukkumatti on pitkien matkojen ja kiihkeän ottelusarjan aikana pelaajan paras kaveri.

"Ottelurumbassa palautuminen tapahtuu 95-prosenttisesti nukkuessa", tietää Jokerien valmentaja Erkka Westerlund.

Jokerit aloittaa sarjakautensa 25. elokuuta neljällä kotiottelulla. Sen jälkeen seuraa neljän ottelun kaukomatka, jonka ääripiste on seitsemän aikavyöhykkeen takana Vladivostokissa.

"Jokerien harjoituksissa neuvojaan on antanut uniekspertti. Univajeessa pelaaja kohtaa loukkaantumisia ja on altis sairastumaan", sanoi Westerlund. "Seuraamme pelaajan palautumista enemmän kuin hänen kehitystään."

Jokerit kokoontui loppukesästä joukkueena kolme viikkoa myöhemmin kuin muut KHL-seurat. Se pidensi pelaajien henkilökohtaisten treenipäivien määrää, antoi henkistä energiaa, mutta nosti samalla vastuuta omasta valmiudesta.

Westerlund ajaa harjoittelussa uusia metodeita. Muutoksen riskit on otettu tietoisesti. Tärkeintä ei ole, kuka treenaa eniten ja kovimmin.

"Kehoon ei pysty varastoimaan määrättömästi treeniä. On harjoiteltava niin, että sen kaiken voi jakaa myös kropasta ulos", selvitti Westerlund.

"Kehittyminen tarkoittaa muutoksia, ja se koskee myös vanhoja rutiineihin tottuneita pelaajia. Huippu-urheilijalle pysähtyminen merkitsee taantumista."

Jokerien kokeneimpiin kuuluva laitahyökkääjä Jani Rita, 34, heittäytyy uuteen kauteen huimin arvoin. Hänen käskettiin jopa lopettaa kesken aerobisen kunnon testaus, jossa polkija pyrkii lopulliseen uupumukseen.

"Ritan kuntopyörästä alkoi nousta savua. Testaajat eivät olleet nähneet vastaavaa. He pelkäsivät, että laitteisto menee rikki", naurahti Westerlund. "Tilanteessa kohtasivat pelaajan älytön voimataso ja hurja hapenottokyky. Kone uupui ennen kuin mies."

 

Jokerit kohtaa KHL-kauden avauksessa Hartwall-areenassa Severstal Tserepovetsin 25. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!