Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi maratonreitti takaa sujuvammat liikennejärjestelyt

Urheilu
 

Helsingissä liikkuminen sujuu Helsinki City Marathonin aikaan aiempia vuosia sujuvammin. Viime vuodesta muuttuneen reitin ei pitäisi aiheuttaa suuria liikennekatkoksia.

"Kaikki isot suonet – Mannerheimintie, Mechelininkatu tai länteen Porkkalankatu – ovat täysin ajettavissa, koska menemme niistä uutta reittiä joko yli tai ali. Vanha reitti katkaisi käytännössä nuo kaikki", kilpailun johtaja Markku Haverinen kertoo. "Kulkemista on helpotettu nyt monelta kantilta, joten voimme ohittaa kriittiset paikat. Kaupunkiin tuleminen pohjoisesta, lännestä tai idästä on mutkatonta."

Helsingistä on suljettu maratonin ajaksi useita katuja, mutta Haverinen muistuttaa, että käytettävissä on korvaavia katuja. Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden, 230 liikenteenohjaajan ja kymmenien poliisien avulla.

"Jos Helsingin niemeä tuntee, pystyy koukkaamaan aina jotain kautta. Eivätkä poikkeusjärjestelyt koske käytännössä kuin autoilijoita (ja moottoripyöräilijöitä)", Haverinen sanoo.

"Kun ei rakenneta aitaa ympärille, kävelijät pystyvät menemään reitin läpi käytännössä mistä vain, kun on sopivia rakoja. Niitä tulee, kun maratoonarit ovat levittyneet 20 kilometrin matkalle pisimmillään, eikä koko kadun leveydeltä tulla missään kohtaa."

Hankalin paikka maratonin aikana on Haverisen mukaan Munkkisaaren kärki.

"Siellä ei tosin asu valtavasti ihmisiä eikä ole merkittävää liikennettä muutenkaan. Jos Telakkakadun pään, Eiranrannan ja Munkkisaaren pystyy välttämään lauantaina iltapäivällä, se kannattaa tehdä."

 

Lisätietoja poikkeusjärjestelyistä osoitteessa http://www.helsinkicitymarathon.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!