Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kakolla voiton jälkeen unettomia öitä

Turun kisa alkoi mainiosti, vaikka valmistautuminen oli vaikeaa

Urheilu
 
Kai Kilappa
Roope Kakko lähtee perjantain toiselle kierrokselle lyönnin päässä kärjestä.
Roope Kakko lähtee perjantain toiselle kierrokselle lyönnin päässä kärjestä. Kuva: Kai Kilappa

Ammattilaisten golfkisan voittaminen kovimmilla kiertueilla on erittäin vaikeaa, mutta vielä paljon vaikeampaa on voittaa kahdesti peräkkäin.

Tällaisessa tuplassa on vain harva onnistunut.

Artikkeliin liittyvät

Espoolaisella Roope Kakolla on käsissään haastava yhtälö tällä viikolla Turussa, jossa pelataan vuoden merkittävin kotimainen kilpailu Gant Open.

Vajaat kaksi viikkoa sitten Kakko otti Madeiralla uransa ensimmäinen voiton Euroopan pääkiertueella, ja nyt häneen kohdistuu eniten odotuksia kakkostason eli haastajakiertueen turnauksessa Aura Golfin kentällä Ruissalossa.

Kakko myöntää, että latautuminen Turun kisaan ei ollut helppoa. Uran toistaiseksi suurimman voiton jälkeen hän kävi kierroksilla useita päiviä.

"Nukuin tosi huonosti ja heräsin yöllä. Hitsi, sain tosi hyviä ideoita. Se oli sellaista kelaamista. Sitä suhtautuu itseensä aina kriittisesti ja miettii, että tuota ja tuota pitää parantaa. Kävin läpi myös mielentiloja, joissa liikuin. Mitä kautta pääsin niihin, ja kuinka pitkän ajanjakson tulos se oli", Kakko kertoi torstaina.

Turun kisa on Kakolle osa pitkän tähtäimen suunnitelmaa.

"En ajattele sillä tavalla, että tämä on minulle elämän ja kuoleman juttu. Yritän pelata mahdollisimman hyvin, mutta kuitenkin pääasia on se, että tämä toimii suunnannäyttäjänä, mitä pitää treenata. Minulla on vahva visio, mihin suuntaan haluan viedä peliäni. Viime viikolla oli huilia, ja olisi ollut helppoa tavallaan rypeä siinä tunteessa. Ainahan se aloittaminen on vaikeaa, nousta takaisin hevosen selkään."

Tuoreeltaan Madeiran voiton jälkeen Kakko mietti, onko järkeä lähteä Turkuun pelaamaan "puolivaloilla", koska se ei olisi muita kohtaan oikein. Muutaman päivän miettimisen jälkeen päätös oli helppo.

Ratkaisua helpotti erityisesti se, että Kakko kuuli kahden yksityishenkilön tukeneen kilpailua 50 000 eurolla mieheen.

"Ajattelin, että ei hemmetti, jos lajissa on tällaisia ihmisiä, jotka omasta pussistaan ovat valmiita panemaan tällaisia summia eivätkä välttämättä saa sille rahalle hirveästi muuta vastinetta kuin hyvän mielen. Jos se vaatii minulta neljä kierrosta golfia, se on aika pientä."

Hankalasta lähtöasetelmasta huolimatta Kakko aloitti Gant Openin juuri sillä tavalla, kuin kisan kotimaiselta vetonaulalta sopi odottaakin.

Avauskierros sujui 66 lyönnillä, joten par (71) alittui viidellä. Hän jakaa kakkossijaa lyönnin päässä kärjestä.

Alkupuolisko oli vielä hakemista ja sujui kahden birdien ja kahden bogin myötä par-tahdissa, mutta 10. reiän bogin jälkeen kahdeksan viimeistä reikää Kakko pelasi kuusi alle.

"Etuysi oli aika sillisalaattia. Tuli vähän kaikennäköistä, mutta se oli vähän odotettavissakin. Oli taukoa alla, joten hetken kestää päästä mukaan. Pysyin kuitenkin suhteellisen kärsivällisenä, ja putteri piti mukana pelissä", Kakko sanoi.

Yksi onnistunut draivi eli avauslyönti muutti Kakon mielestä pelin suunnan.

"Siitä sain kiinni pelistä. Pitää vain saada se onnistuminen ja sitten yrittää huijata itseään ja ratsastaa sillä. Pysyin kärsivällisenä, ja sitten tuli hyviä juttuja ropisten."

Aiemmin Kakko oli pelannut Ruissalossa lukuisia kilpailuja, mutta vasta nyt hän alitti ensimmäisen kerran kentän parin.

"Kun oli nuorena poikana viikonloppua poissa kotoa, niin ei se ihan pelkästään ollut pelaamista. Sekin vaikutti mahdollisesti", Kakko virnuili.

Jussi-Pekka Reponen HS
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!