Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Lähteenmäki saa 500 ottelua täyteen

Urheilu
 
Pasi Honkanen
Jorma Vainio Lehtikuva
Matti Lähteenmäki seurasi Hyvinkään Tahkon Marko Pelkosen lyöntivuoroa heinäkuisessa pelissä.
Matti Lähteenmäki seurasi Hyvinkään Tahkon Marko Pelkosen lyöntivuoroa heinäkuisessa pelissä. Kuva: Jorma Vainio Lehtikuva

Loimaalainen pesäpallotuomari Matti Lähteenmäki, 53, tuomitsee sunnuntaina Jyväskylässä ensimmäisenä 500. pääsarjamatsin.

Tähän kauteen Superpesiksessä lopettavan Lähteenmäen ympyrä sulkeutuu, sillä hän vihelsi ensimmäisen pääsarjapelinsä 20 vuotta sitten samassa kaupungissa.

Espoolainen Jouni Ojala saa samassa ottelussa kokoon 400 pääsarjamatsia. "Aloitin Jounin kanssa Jyväskylässä vuonna 1995. Sattumalta nämä tasaluvut eivät täyty samanaikaisesti, sillä organisaatio on ollut mukana."

"Olen ajanut auton kyydissä pesäpallon takia seitsemän kertaa maapallon ympäri, koska matkaa on taitettu yli 290 000 kilometriä", Lähteenmäki laskeskelee.

Lähteenmäki kiittelee kovasti Ojalan panosta tuomariuran käynnistymisessä.

"Koko tuomariurani ajan mukanani on ollut loistavia pesätuomareita, jotka ovat antaneet hyvän työrauhan kaikille. Huonoista muistoista on jäänyt mieleen, kun uran alussa Kankaanpäässä kotiutuslyöntikilpailussa meille tuli Juha Sotikovin kanssa kommunikaatiovirhe. Peli oli vihelletty poikki, ja kaveri pääsi lyömään kahden juoksun arvoisen läpilyönnin. Tilanne palautettiin alkuunsa."

Suurimman osan urasta Lähteenmäki on viheltänyt kymmenen vuotta nuoremman Antti Aineen kanssa. "Antin kanssa on mennyt ihan ok. Antti on erityyppinen kuin Ojalan Jouni, joka on tehnyt paljon sääntöpuolella."

Lähteenmäki sai kolme lisäkautta 50 ikävuoden täyttymisen jälkeen.

"En ole ensi kaudella enää A-tuomari. Täytyy osata lopettaa jossain vaiheessa. Jonkun nuoren tuomarin tien helpottamiseksi voin lähteä Ykköspesikseen tai alempiin sarjoihin."

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!