Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muumifani vei maratonin voiton

Endorfiinit jylläsivät ennen ja jälkeen juoksun Helsinki City Marathonissa

Urheilu
 
Sami Kero HS
Hattivateista pitävä japanilainen Hiroki Nakajima voitti Helsinki City Marathonin ajalla 2.38.25.
Hattivateista pitävä japanilainen Hiroki Nakajima voitti Helsinki City Marathonin ajalla 2.38.25. Kuva: Sami Kero HS

"Arigato, arigato!" kiitteli japanilainen Hiroki Nakajima yleisöä Olympiastadionilla iso pokaali kädessään. Nakajima oli juuri voittanut lauantaina juostun Helsinki City Marathonin ajalla 2.38.25.

Aurinko helli juoksijoita, sillä lämpötila pysytteli 20 asteen tuntumassa läpi kilpailun. Voittaja hymyili maalissa kilpaa auringon kanssa.

"Olen väsynyt, mutta erittäin onnellinen", ensimmäistä kertaa Suomessa ollut Nakajima iloitsi. Ilonaiheita hänellä onkin riittänyt kuusipäiväisellä Suomen-matkallaan.

"Kävin eilen Muumimaailmassa Naantalissa. Muumit olivat tosi söpöjä", Nakajima kertoi. Hänen lempihahmonsa on hattivatti, eli japaniksi nyoro nyoro.

Nakajima on ammatiltaan urheiluvarustemyyjä, ja juokseminen on hänelle harrastus. Nakajima kertoi juoksevansa Osakassa joka päivä kymmenen kilometrin lenkin.

Toinen riemua puhkunut juoksija maalissa oli Timo Jääskeläinen. Espoolainen oli lähtenyt juoksemaan kolmen tunnin jänisten matkaan, ja hän paransi ennätystään viidellä minuutilla aikaan 2.58.53.

"Muistan tämän hautaan asti. En olisi ikinä onnistunut ilman teitä", Jääskeläinen kiitteli maalissa jäniksiä.

Jänikset olivat entisiä ja nykyisiä SM-tasolla kilpaa juosseita maratoonareita, joten juoksun ajoittaminen kolmeen tuntiin oli heille helppoa.

"Matkaamme lähti 45 juoksijaa, mutta iso osa hyytyi matkalla", jäniksenä toiminut Petri Saavalainen sanoi. Hän tsemppasi muita juoksijoita antamalla heille kannustavien sanojen lisäksi energiageelejä matkan varrella.

Maraton oli Saavalaiselle itselleen välipala, sillä hän treenaa sadan kilometrin ultrajuoksua.

Helsinki City Marathonille ampaisi yhteensä lähes 4 500 juoksijaa. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Mikkelin Kilpa-Veikkoja edustanut Antti Nisonen, joka tuli toiseksi ajalla 2.40.36.

Naisten kisan voitti Vihti Triatlonin Elina Junnila ajalla 2.54.13.

"En ollutkaan saanut vielä tänä kesänä kolmea tuntia rikki", Junnila iloitsi. Juoksemista on luvassa vielä paljon lisää, sillä Junnila haluaa juosta tänä vuonna elämänsä sadannen maratonin. Enää puuttuu viisi.

Helsinkiläinen Satu Matero, 57, osallistui Helsinki City Marathonille toista kertaa. Materon tavoitteena oli päästä maaliin viidessä tunnissa ja hymy huulilla. Hän oli jo ennen lähtölaukausta täpinöissään.

"Esiendofriinit jylläävät jo kropassa. Naurattaa vaan, ja aamulla itkettikin. Tein mielikuvaharjoittelua aamulla ja kuvittelin maaliintuloni. Se on niin hyvä fiilis, että alkoi itkettää", Matero kertoi ennen starttia.

Hän ei malttanut odottaa sitä hetkeä, että maaliviiva ylittyy 42,195 kilometrin jälkeen.

"Voi sitä lesoilun määrää! Silloin iskee oikein narsistinen hypetys. Viimeksi perhe ja kaverit sanoivat juoksun jälkeen, että juokse saamari, mutta ole hiljaa", Matero nauroi.

Materon tavoite täyttyi, sillä hän pinkaisi ajan 5.01.04. Lupa lesoiluun tuli ansaittua.

Sami Kero HS
57-vuotias Satu Matero käy välillä juoksemassa itseään parikymmentä vuotta vanhempien kanssa: "Teen heille aaltoliikettä."
57-vuotias Satu Matero käy välillä juoksemassa itseään parikymmentä vuotta vanhempien kanssa: "Teen heille aaltoliikettä."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!