Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

14-vuotias Patrik Pulkkinen haaveilee moottoripyöräilyn maailmanmestaruudesta – "Toinen sija on todella huono asia"

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Patrik Pulkkinen oli Brnossa ensimmäisenä kisapäivänä 12:s.
Patrik Pulkkinen oli Brnossa ensimmäisenä kisapäivänä 12:s. Kuva: Vesa Koivunen

Patrik Pulkkinen on kuin kuka tahansa 14-vuotias lapsi. Iloinen, sosiaalinen ja kulkee läpimärissä vaatteissa Brnon MotoGP-varikolla.

"No joo, jätkät kastelivat minut aivan kokonaan. Tuollaisia hyviä tyyppejä täällä riittää", Pulkkinen naureskelee.

Pulkkinen on liikunnallinen poika. Hän harrastaa jääkiekkoa hyvin aktiivisesti, mutta uskoo silti moottoripyöräilyyn, MotoGP on pojan mielestä NHL:ää kovempi juttu.

"Itse asiassa poika oli erittäin hyvä jalkapallossa, parempi kuin jääkiekossa, mutta se kuitenkin sai jäädä. Nyt kun pelataan kiekkoa C-junnuissa, alkaa noin pieni poika saada turhan kovia osumia", Patrikin isä Sami Pulkkinen naureskelee.

Tšekin GP Brnossa on sekä isälle että pojalle tärkeä, sillä koko homma sai ikään kuin alkunsa tältä radalta. Sami Pulkkinen oli Aki Ajon mukana seuraamassa kilpailua, ja herrat ylipuhuivat hänet ostamaan pojalleen minipomon. Patrik oli vain kolme vuotta vanha, kun hän aloitti ajopuuhat Niklas Ajon vanhalla pyörällä.

"Patrikilla oli fillarissa vielä apupyörät, kun ostettiin se mopo."

Nyt tilanne on toinen, ja rata tuo paljon hyviä muistoja.

"Viime vuonna Patrik voitti EM-kilpailun tällä samalla radalla, valitettavasti en päässyt paikalle. Poika tykkää paikasta", Sami Pulkkinen kertoo.

"Todella hieno rata, tykkään kovasti. Varsinkin tuo viimeinen nousu on minun makuuni", Patrik ylistää.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat hyvin selkeät. Pulkkinen aikoo nousta muutaman vuoden päästä Moto3-luokan MM-sarjaan, ja jatkaa siitä kohti ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokkaa MotoGP:tä.

"Tämä Red Bull Rookie Cup on todella hyvä paikka kehittyä, ja haluaisin jatkaa tässä vielä pari vuotta. Ensi vuonna tavoitteena on olla kymmenen parhaan joukossa. Viimeisenä vuonna pitäisi olla kolmen joukossa, jotta pääsisi nousemaan sinne Moto3-luokkaan", Pulkkinen sanoo.

Tällä hetkellä tavoitteena on napsia jokaisesta kilpailusta pisteitä ja se on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta onnistunut.

Elämä MotoGP:n varjossa maistuu.

"On tämä todella hieno paikka olla. Kehittymistä tapahtuu jokaisessa kilpailussa ja saan tietenkin hyviä neuvoja kaikilta suomalaisilta", Pulkkinen selventää.

Elämä varikolla on muutakin kuin tiukkaa kilvanajoa. Pulkkisen luokassa on suuri joukko muita nuoria herroja, ja heidän kanssaan aika kuluu rattoisasti.

Leikin varjolla oppii myös tärkeitä taitoja, kuten englannin kielen. Pulkkinen on koulussa omasta mielestään varsin hyvä, keskiarvo on kahdeksan paremmalla puolen. Englannin numero on yhdeksän, ja sen arvoisella osaamisella Pulkkinen pärjää oikein mainiosti.

"Läksyjen kanssa on joskus todella paljon vaikeuksia, kun aikaa ei oikein ole. Kyllä ne tulee kuitenkin aina tehtyä", Pulkkinen hymähtää.

Brnon-kisaviikonlopun ensimmäisenä päivänä Pulkkinen oli 12:s. Tulos on suunnitelmien mukainen, muttei kuitenkaan miellytä poikaa. Mikään muu kuin voittaminen ei tunnu hyvältä.

"Sellainen se poika on. Toinen sija on todella huono asia, ja ehkä siksi Patrik menestyy. Hän treenaa todella paljon, jotta pystyisi olemaan paras", Sami Pulkkinen sanoo.

Tiukkaan työntekoon poika uskoo itsekin, eikä näe tulevaisuudensuunnitelmissaan mitään epärealistista. Kahden vuoden päästä pitäisi olla kolkuttelemassa isompien luokkien ovia ja jossain kaukana siintää MotoGP.

"Se on se suurin unelma ja haave", Patrik Pulkkinen huokaa.

 

Tänään ajetaan Brnon osakilpailut. Nelonen Pro 1 ja Ruutu-palvelu näyttävät Moto3-luokan 11.45, Moto2-luokan 13.05 ja MotoGP-luokan 14.30.

Vesa Koivunen
Brno

Vesa Koivunen
Patrik Pulkkinen
Patrik Pulkkinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!