Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pasi Koivu antoi kiekolle kyytiä pää kylmänä

Heinolalainen voitti frisbeegolfin Suomen mestaruuden Lahdessa

Urheilu
 
Johannes Wiehn
Pasi Koivulla on frisbeegolfissa vain yksi tavoite: "Haluan kehittyä niin hyväksi kuin mahdollista. Ihan sama olenko maailman paras vai kolmanneksi paras."
Pasi Koivulla on frisbeegolfissa vain yksi tavoite: "Haluan kehittyä niin hyväksi kuin mahdollista. Ihan sama olenko maailman paras vai kolmanneksi paras." Kuva: Johannes Wiehn

Ensin viskaistaan pieni tukko ruohoa ilmaan, ja sen jälkeen hönkäistään sormiin. Sitten ei muuta kuin frisbeekiekko lentämään.

Näin toimi frisbeegolfin SM-kisoissa voiton ottanut Pasi Koivu pelikentällä aina heittonsa aluksi.

"Ruohon heittämisen tarkoituksena on katsoa, mistä suunnasta tulee. Sormiin puhalletaan sen takia, jotta niihin saa vähän kosteutta ja paremman otteen frisbeestä", Heinolassa asuva Koivu kertoi kisan jälkeen.

Torstaina alkaneiden SM-kisojen ratkaisu nähtiin sunnuntaina, kun koko kisan tasaisen varmasti pelannut Koivu jatkoi viimeisenä pelipäivänä hienoja otteitaan. Satoja ihmisiä seurasi aurinkoisessa säässä käytyä kisaa.

"Pidin onneksi pään kylmänä. En antanut epäonnistumisten vaikuttaa peliini, ja puttipelini oli varmaa", mestari kertasi voittoaan.

Suomen mestaruus on Koivulle toinen, edellinen kulta on vuodelta 2013.

"Saanko nimmarin", kaikui joka suunnalta, kun joukko pieniä frisbeegolfaajia piiritti Koivun.

Lajin harrastajamäärät ovat Suomessa kovassa kasvussa, ja harrastajia on arviolta jo satatuhatta.

"Tosi hyvä fiilis. Olen päässyt harjoittelemaan tällä radalla paljon, ja omat odotukset olivat kisaan korkealla", Koivu sanoi.

Hän suunnittelee työkseen frisbeegolfratoja ja vetää opastuksia lajin pariin. Puulajit olivat SM-kisoissa kovassa kurssissa, sillä Koivu oli mestari ja hopeaa otti Paju, Seppo Paju.

Hallitseva Euroopan mestari Paju pelasi viimeisen päivän upeasti ja nousi viidenneltä sijalta hopealle.

"Kakkossija ei normaalisti miellytä minua Suomen kisoissa, mutta nyt olen poikkeuksellisen tyytyväinen", Paju iloitsi.

Tuntematon Mukkulan rata tuotti hänelle aluksi vaikeuksia.

"Varsinkin ensimmäinen kisapäivä oli tosi nihkeä, olin ensimmäisen päivän jälkeen sijalla 26. Sitten aloin päästä jyvälle radasta", Paju sanoi.

Kisan järjestäjät olivat varanneet onneksi alkoholitonta kuohuvaa palkintoseremoniaa varten, sillä naisten kisassa kulta ja hopea menivät vasta 15-vuotiaille kisaajille.

Tiukan taiston voittajaksi nousi valkeakoskelainen Eveliina Salonen, ja toiseksi tuli raumalainen Henna Blomroos. Viime vuonna kaksikko oli SM-kisoissa tuloslistalla toisin päin. Salosen hymy oli kuin taivaalla möllöttävä aurinko, kun viimeinen putti kolahti väylällä koriin.

"Aika uskomattomalta tuntuu. Voitto tuli ihan yllätyksenä, koska peli alkoi tänään huonosti, ja usko alkoi jo hiipua. Lopussa kaikki kuitenkin loksahtivat paikoilleen", lukiossa opiskeleva Salonen sanoi.

Kovasta treenaamisestaan tunnettu Salonen aikoi mennä heti maanantaina taas heittämään frisbeetä. Hän treenaa lajia pari tuntia päivässä koulun jälkeen.

"Lajiin jää koukkuun. On vain pakko mennä uudestaan ja uudestaan heittämään."

Anna von Hertzen HS
Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?