Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hukattuja tilaisuuksia

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimituksen toimittaja.

Amatööri- ja harrastajagolfiin keskittyvä Golfliitto on nyt neljänä vuotena pönkittänyt huippu-urheilullista profiiliaan ja uskottavuuttaan ottamalla päävastuun Euroopan haastajakiertueen eli kakkostason ammattilaiskilpailun järjestämisestä Suomessa.

Liitto ansaitsee paljon kiitosta tästä toiminnasta.

Ensin kilpailu käytiin kolme kertaa Hyvinkään Kytäjällä ja nyt Turussa.

Ideana on tarjota Suomen aloitteleville ammattilaisille mahdollisuuksia edetä uransa alkutaipaleella. Tämä tapahtuu vaihtamalla ulkomaisten kisajärjestäjien kanssa villejä kortteja. Niitä haastajakiertueen kisajärjestäjä saa käyttöönsä 50 kappaletta.

Suomalaisille pelaajille on siis järjestynyt neljän vuoden aikana yli sata paikkaa haastajatason kilpailuissa ulkomailla ja lisäksi tietysti kotimaassa.

Valitettavasti tulokset ovat olleet surkeita. Toki kovista mittelöistä on karttunut kokemusta, mutta jonkinlaisena minimionnistumisena uran etenemisen kannalta voi pitää cut-rajan selvittämistä. Siinä onnistumisprosentti on jäänyt murheelliseksi.

Esimerkiksi ennen Gant Openia 12 pelaajan 28 yritystä tämän kauden ulkomaisissa osakilpailuissa oli tuottanut viisi jatkoon pääsyä. Ne jakautuivat viidelle pelaajalle.

Kotikisassa sentään 11 miestä pääsi viikonlopun kierroksille, mutta ratkaisuvaiheissa päätöspäivänä tapahtui liian monta hiipumista – jälleen kerran.

Jussi-Pekka Reponen
jussi-pekka.reponen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?