Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turun voitto tatuoitui Foosin muistiin

Saksan teinitähdestä tuli Euroopan haastajakiertueen nuorin voittaja

Urheilu
 
Kai Kilappa
Dominic Foos tienasi voitostaan 27 200 euroa palkintorajaa ja nousi kiertueen rankingissa 19:nneksi.
Dominic Foos tienasi voitostaan 27 200 euroa palkintorajaa ja nousi kiertueen rankingissa 19:nneksi. Kuva: Kai Kilappa

Jos pian 18 vuotta täyttävä saksalainen Dominic Foos on joskus tulevina vuosina maailmanluokan golfinpelaaja – kuten hän vakaasti aikoo – Suomen Turulla on erityinen paikka hän cv:ssään.

Sunnuntaina kilpailun nuorimpana pelaajana otettu Gant Openin voitto tatuoitui Foosin muistiin, koska se oli ensimmäinen 17-vuotispäivänä alkaneella ammattilaisuralla.

Artikkeliin liittyvät

Ikäistään kypsemmältä vaikuttava ja hillitysti kentällä esiintynyt Foos hallitsi konkarin tavoin johtoaseman väistämättömät paineet.

Hän lähti muilta lopullisesti karkuun päätöskierroksen puolivälissä mättämällä neljä birdieä peräkkäin. Sen jälkeen tulleet kolme bogia olivat vain pieniä kauneusvirheitä, joita satuu kokeneemmillekin pelaajille ylivoimaisessa johdossa.

Foosin voitto tuli yhteistuloksella 14 alle parin (65+69+69+67). Eroa toiseksi sijoittuneeseen nelikkoon kertyi kolme lyöntiä.

Yksi heistä oli kaksinkertainen Euroopan pääkiertueen voittaja José Manuel Lara, joka nousi kaukaa takaa sivuttuaan kenttäennätystä 64.

Foosista tuli Euroopan haastajakiertueen nuorin voittaja. Hän johti kilpailua alusta loppuun.

"Tämä on minulle hyvin erityinen voitto. Tuntuu hienolta voittaa ensimmäisen kerran ammattilaisena. Olin koko päivän hyvin rentoutunut, ja olo oli kaikkiaan todella mukava. Mielentilani ei juurikaan vaihdellut päivästä toiseen", arvioi Foos, jota amerikkalaiset yliopistot alkoivat houkutella golfjoukkueisiinsa jo hänen ollessaan 13-vuotias.

Parhaaksi suomalaiseksi sijalle yhdeksän nousi kärjen takaa 28-vuotias Mikael Salminen (65), joka on väläytellyt silloin tällöin loistavia kierrostuloksia ja voitti hiljattain kotimaan arvostetun ammattilaiskilpailun Lappajärvellä.

Kolmannelta sijalta startannut Linus Väisänen romahti 38 sijaa pelattuaan tuloksen 77.

Hän ei ollut pudotuksessa yksin. Jatkoon päässeistä 11 suomalaisesta seitsemän menetti asemiaan päätöspäivänä.

 

Lähde: europeantour.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!