Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vimpelin villi voitontanssi

Järviseutulaiset voittivat Superpesiksen runkosarjan viimeisellä ottelukierroksella Sotkamon Jymyn ja saivat hyvät asetelmat pudotuspeleihin

Urheilu
 
Johannes Tervo
Vimpelin Veto juhli runkosarjan voittoa voitontanssilla. Keskellä joukkueen jokeripelaaja Janne Mäkelä.
Vimpelin Veto juhli runkosarjan voittoa voitontanssilla. Keskellä joukkueen jokeripelaaja Janne Mäkelä. Kuva: Johannes Tervo
Vimpeli 2 Sotkamo 0
 

Suomesta ei taida löytyä kauniimpaa urheiluareenaa kuin Vimpelin Saarikenttä aurinkoisena elokuun iltana. Kotijoukkue Vedon mieltä lämmitti suviehtoon lisäksi myös pelin lopputulos. Sotkamo kaatui jaksovoitoin 2–0 (11–4, 5–1).

Vimpeli ratkaisi tuloksella miesten Superpesiksen runkosarjan voiton itselleen.

Sotkamo on rakas vihattava vimpeliläisille. 4 276-päisessä yleisössä virisi jo ennen ottelua sähköinen jännite. Saarikentälle oli saapunut niin paljon ihmisiä, että innokkaimpia jouduttiin usuttamaan pesien takaa seisomapaikoille.

Paikalliset odottivat erityisesti Jymyn lukkaria Toni Kohosta lautasen ääreen. Kohonen saikin osansa hienoa tunnelmaa ylläpitäneiltä katsojilta. Myös vierailijoitten ykkösetenijää Niilo Piiponniemeä, kotiuttajajokeria Roope Korhosta ja kolmospolttajaa Jani Komulaista muistettiin pisteliäin huudoin.

Lieneekö psyykkaus ollut syynä sille, että Jymystä omalla tasollaan pelasivat vain tuulennopea Piiponniemi ja seitsemässä kahdeksasta kärkilyönnistä onnistunut Komulainen?

Kotijoukkueen sisäpeli rullasi heti ensimmäisestä vuorosta lähtien mallikkaasti, kun se ensin oli selvittänyt ulkona Sotkamon ajolähdön. Vedon Tuomo Lönnmark kiskaisi pallon kakkosrajasta maisemaan, mutta kunnarin pilasi palo kolmospesälle. Edellä Teemu Isoketo ja Mikko Kanala toivat alkutahdit.

Ensimmäisen jakson viimeisen sisävuoronsa päätteeksi Vimpeli oli moukaroinut jo 11–1-johtoasemaan. Komeimmasta suorituksesta vastasi Sami Haapakoski, joka pamautti pallon kakkospuolelta läpi. Sotkamon takakenttä sähläsi Savonjoen rannalla, ja Haapakoski kirmasi kunnarin. Hänen edellään juoksut toivat Teemu Isoketo ja Mikko Kanala. Sotkamo kaunisteli rutiinisuorituksilla vielä jaksonumerot 11–4.

Vimpeli sai räväkän alun myös toiselle jaksolle. Ottelussa yhteensä kuusi juoksua tuonut Kanala löi keskeltä tulostaulun alle ja kiersi kunnarin.

Sotkamo roikkui Kohosen lyömän juoksun avulla pitkään mukana, kunnes Henri Puputti sivalsi kolmannessa vuorossa helpottavasti neljään yhteen. Jymyn sisäpelistä ei ollut missään vaiheessa haastamaan isäntiään.

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki suitsutti ottelun tauottua ansaitusti kotiyleisöä.

"Oli hienoa olla kentällä", hän kommentoi.

Kivimäki johdatti joukkueensa kahdessa viime pelissä voittoon kovimmista haastajistaan.

Joensuu kaatui keskiviikkona supervuoroparissa.

"Meidän joukkuettamme ja päiden kestoa on epäilty paljon. Olen kahden viime ottelun suorituksesta erittäin tyytyväinen."

Kotijoukkueen parhaana palkittu Tuomo Lönnmark säesti valmennusta.

"Tänään sattuivat lyönnit käymään. Olen harjoituksissa lyönyt sinne, mihin pelinjohtaja on käskenyt."

Sotkamon pelinjohtaja Mikko Korhonen oli ottelun jälkeen vaisu. Loppukausi ei ole sujunut totuttuun tapaan, ja tiistaina alkavien pudotuspelien yllä on iso kysymysmerkki.

"Ei tässä auta olla huolissaan", Korhonen mutisi.

"Runkosarja on osaltamme taputeltu. Tätä peliä ei auta miettiä sen enempää."

Superpesiksen kärkikolmikkoon kuuluvat Vimpeli, Joensuu ja Sotkamo ovat pelillisesti niin paljon edellä muita, että runkosarjan voitosta saatavan kotiedun avulla ollaan lähellä loppuottelupaikkaa. Jos puolivälierät päättyvät ennakko-odotusten mukaisesti, joutuvat Joensuu ja Sotkamo kohtaamaan toisensa jo välierissä. Sunnuntai-illan perusteella sen parin suosikki tulee Pohjois-Karjalasta.

Joonas Kuisma HS
Vimpeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?