Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jukka Rautakorpi Leijonien valmennukseen

Lauri Marjamäki jättäytyy sivuun maajoukkueesta

Urheilu
 
Heikki saukkomaa Lehtikuva
Jukka Rautakorpi
Jukka Rautakorpi Kuva: Heikki saukkomaa Lehtikuva

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentaja Jukka Rautakorpi liittyy jääkiekon A-maajoukkueen valmennusryhmään. Rautakorpi korvaa Leijonien valmennuksessa Lauri Marjamäen.

Oulun Kärppiä valmentava Marjamäki työskenteli Leijonissa vuodesta 2013 lähtien ja oli voittamassa viime vuonna olympiapronssia ja MM-hopeaa Erkka Westerlundin apuvalmentajana.

Kari Jalosen valmennusryhmään kuuluvat alkavalla kaudella Rautakorven lisäksi Ville Peltonen, Ari Moisanen ja Marko Ojanen.

Rautakorpi tunnetaan vaativana valmentajana. Hänen kirkkain saavutuksensa on SM-kulta Tapparassa vuonna 2003. Lisäksi hänellä on SM-liigasta viisi hopeaa.

Rautakorpi, 51, on valmentanut SM-liigassa, KHL:ssä, Ruotsin liigassa ja nuorten maajoukkueissa. Lisäksi hän on työskennellyt Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana.

Rautakorpi sanoi odottavansa paluuta valmennustehtäviin innokkana.

"Minulla on suuri palo valmentamista ja lajia kohtaan", hän sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa. "A-maajoukkueen pelit alkavat vasta marraskuussa, mutta valmennus on Jalosen johdolla jo hyvässä vauhdissa."

Myös Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski oli tyytyväinen, kun Rautakorpi pääsee myös käytännön työhön.

"Pidän erinomaisena asiana, että huippu-urheiluyksikön asiantuntijat ovat mahdollisimman lähellä urheilijoita ja urheilun arkea."

Rautakorpi jatkaa normaalisti työtään Olympiakomiteassa. Kojonkosken mukaan hänen työnsä on rytmitetty siten, että myös Leijonien parissa työskentely on mahdollista.

Ennen Rautakorpea joukkuepelien vastuuvalmentajana työskenteli Henrik Dettmann. Dettmann siirtyi helmikuussa Turkin koripalloliigaan Besiktasin päävalmentajaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?