Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jason Dayn suuri päivä – vihdoinkin

PGA-mestarin mielestä isän kuolema teki mahdolliseksi nousun maailman huipulle

Urheilu
 
Brian Spurlock USA Today Sports
Colin Swatton (vas.) on ollut Jason Daylle paitsi valmentaja ja caddie myös isän korvike. Voitto vei molemmat tunnekuohuun.
Colin Swatton (vas.) on ollut Jason Daylle paitsi valmentaja ja caddie myös isän korvike. Voitto vei molemmat tunnekuohuun. Kuva: Brian Spurlock USA Today Sports

Australialaisen Jason Dayn tarina saattaa tarjota ahaa-elämyksiä kaikille niille, jotka yhä luulevat, että golf on elitistinen urheilulaji.

Day on nyt yksi maailman suurimmista golftähdistä ja multimiljonääri omilla urheiluansioillaan, mutta hän voisi olla jotain ihan muuta.

Kaksi pointtia

Spieth nousi maailman ykköseksi

1.  Amerikkalainen Jordan Spieth, 22, jäi kolmen lyönnin erolla toiseksi PGA Championshipissä mutta nousi silti Rory McIlroyn ohi maailmanlistan ykköseksi.

Tämän vuoden kolmessa edellisessä majorissa Spieth saavutti kaksi voittoa ja neljännen sijan. Hän pelasi neljä arvokilpailua yhteensä 54 alle parin.

2.  Mikko Ilosen sijoitus uran 14. major-kilpailussa ja kolmannessa PGA:ssa oli jaettu 54:s.

"Pelaaminen oli tasaista läpi koko viikon. Minulla oli mahdollisuudet paljon parempaan. Birdie-paikkojen hyödyntäminen oli tehotonta", Ilonen sanoi tiedotteessa

Jos asiat olisivat menneet huonommin, Day voisi olla päihdeongelmainen laitapuolen kulkija, kenties jopa vankilassa.

Kun Day oli 12-vuotias, hänen irlantilaistaustainen isänsä kuoli vatsasyöpään.

Poika alkoi oireilla, käytti alkoholia ja tappeli koulussa.

Dayn Filippiineillä syntynyt äiti pelkäsi, että poika luisuu Beaudesertin pikkukaupungin pahamaineisiin katujengeihin. Äiti myi perheen talon, rupesi tekemään toista työtä ja lainasi rahaa sukulaisilta voidakseen lähettää golfia harrastavan poikansa sisäoppilaitoksena toimivaan tunnettuun urheilukouluun muutaman tunnin ajomatkan päähän.

Koulussa Jason Day tapasi golfvalmentaja Colin Swattonin, josta vähitellen tuli hänelle paitsi valmentaja myös isän korvike. Sittemmin Swatton on ollut Dayn ainoa valmentaja, mentori ja myös caddie.

Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa Day ja Swatton halasivat pitkään toisiaan tunnemyrskyn keskellä.

Day kyynelehti jo ennen kuin hän upotti uransa ensimmäisen major-voiton sinetöineen putin Whistling Straits -kentän 18. viheriöllä Michiganjärven komeissa maisemissa.

Myöhemmin Day on ollut sitä mieltä, että isän kuolema teki välillisesti mahdolliseksi hänen golfuransa.

"Jos isäni olisi elossa, en olisi mennyt sisäoppilaitokseen enkä olisi menestynyt tällä tavalla. Luultavasti olisin nyt töissä lihanjalostustehtaassa, kuten isäkin oli", Day sanoi viime vuonna The New York Timesin haastattelussa.

Swattonkin myönsi, että Day olisi saattanut helposti ajautua huonoille teille.

Dayn voitto kauden viimeisessä major-kilpailussa PGA Championshipissä herätti paljon ylistäviä reaktioita hänen kilpakumppaneissaan. Twiiteistä päätellen 27-vuotias Day on erittäin pidetty kollegojensa keskuudessa.

Kommentteja yhdistävä viesti oli se, että Day jos kuka ansaitsi voittonsa.

Maailmanlistalla kahdella sijalla kolmanneksi noussut Day otti voittonsa major-kilpailujen ennätystuloksella 20 alle parin (68+67+66+67).

Tämän kauden kahdessa edellisessä majorissa hän oli lähtenyt PGA:n tapaan vähintään jaetussa johdossa päätöskierrokselle mutta jäänyt yhdeksänneksi (US Open) ja neljänneksi (Open Championship).

Nyt hän ei enää taipunut, ei sinne päinkään.

"Tiesin, että siitä tulee vaikeaa, mutta en tajunnut, kuinka vaikeaa siitä tulisi. Opin paljon itsestäni, kun onnistuin hoitamaan homman. Jos olisin epäonnistunut, siitä toipuminen olisi ollut kovaa, vaikka tunnen olevani positiivinen ihminen", Day sanoi medialle tuoreena mestarina.

Day tienasi voitostaan noin 1,62 miljoonaa euroa. Koko uran palkintorahatienestit ovat yli 21 miljoonaa euroa.

 

Lähde: AP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?