Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n kotitaika piti vajaamiehisenäkin

Helsinkiläiset eivät ole hävinneet yhtäkään kauden yhdeksästä kotiottelustaan

Urheilu
 
vesa koivunen
Ville Salmikivi (vas.) sai onnittelut maalistaan valmentaja Jani Honkavaaralta.
Ville Salmikivi (vas.) sai onnittelut maalistaan valmentaja Jani Honkavaaralta. Kuva: vesa koivunen
HIFK 1 Rops 1

Helsingin IFK ei suostu häviämään kotikentällään millään. Yhdeksän kotiottelua ovat tuoneet nyt seitsemän tasapeliä ja kaksi voittoa, ja IFK on yhä Veikkausliigan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt tällä kaudella kotona peliäkään.

Sarjakakkonen Rovaniemen Palloseura uhkasi tilastoa maanantai-illan ottelussa toden teolla, mutta helsinkiläiset syttyivät toisella puoliajalla hurmokseen ja rynnistivät vajaamiehisinä loppuhetkillä tasoihin.

1–1-loppulukemat viimeisteli oikealta laidalta ensimmäisellä kosketuksellaan Ville Salmikivi. Salmikivi teki kauden toisen maalinsa ottelun 80. minuutilla saatuaan Pekka Sihvolan puskusta pallon aivan maalin edustalle.

Vaihtomiehenä sisään tullut Salmikivi oli viipynyt kentällä vasta seitsemän minuuttia.

"Sain Sihvolan Pekalta hyvän jatkon. Tiesin laittavani pallon takakulmaan, sillä treeneissä noita vetoja on tullut sen verran harjoiteltua", Salmikivi myhäili.

Salmikivi pääsi kentälle Sihvolan viereen vasemmaksi hyökkääjäksi. Mies kertoi saaneensa kentälle yhden ohjeen.

"Valmentaja ( Jani Honkavaara ) sanoi, että tee maali. Tottelin käskyä."

Kiihkeä ottelu syttyi kunnolla liekkeihinsä, kun HIFK-kapteeni Jukka Halme ajettiin kentältä vajaan 20 minuutin pelin jälkeen ulos. Halme rikkoi kahteen otteeseen varoituksen arvoisesti RoPSin keskikentällä taituroinutta Moshtagh Yaghoubia.

Halme taklasi molemmissa tilanteissa Yaghoubia myöhässä, mutta HIFK-leiri ei ulosajoa helposti sulattanut.

"20 minuuttia oli pelattu, ja tuomari antoi kahdesta rikkeestä molemmista laput. Toinen ei ollut minun mielestäni punaisen paikka. Olisi ottanut edes puhutteluun ensin ennen ulosajoa", Salmikivi arvosteli ottelun tuominnutta Miikka Lähdesmäkeä.

Yaghoubin mukaan molemmissa tilanteissa oli kontakti.

"Tiesin, että Jukka tulee kovaa. Toisellakin kertaa oli tälli. En filmannut", keskikenttämies puolustautui.

RoPS sai yhden miehen ylivoimalla pallon vahvaan kontrolliinsa ja kierrätti sitä pitkin kenttää. Murtautumisvaiheessa joukkue oli kuitenkin pitkälti Yaghoubin taituruuden varassa, eikä tiiviisti puolustanut HIFK päästänyt vierailijoita juurikaan tekopaikoille.

Toisen puoliajan alkuhetkillä esiin astui kuitenkin sunnuntaina Bundesliigassa debytoineen maalivahdin Lukas Hradeckyn veli Tomas. Hradecky pyssytti reilusta 20 metristä yhden kauden komeimmista maaleista. Hurja vastapallokanuuna painui vastustamattomasti HIFK-maalin yläkulmaan.

"Treeneissä Tomas on tehnyt hemmetin hyviä maaleja, mutta peleissä ei ole vielä niin osunut", Yaghoubi kertoi kauden avausmaalinsa iskeneestä Hradeckysta.

HIFK nosti RoPSin johtomaalin jälkeen pakkaansa rohkeasti ylös ja iski jokaisesta auenneesta tilanteesta sähäkästi vastaan. Helsinkiläiset pääsivät muutamiin vaarallisiin maalitilanteisiin, eivätkä 1–1-loppulukemat olleet pelitapahtumin nähden vääryys.

"Osoitimme hienoa luonnetta. 70 minuuttia sarjakakkosta vastaan vajaalla ei ole helppo tilanne, joten olen todella tyytyväinen tähän pisteeseen", Honkavaara tiivisti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?