Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekon Mestarien liiga käyntiin – kiinalainen sirkus taklasi HIFK:n ulos kotihallistaan

IFK aloittaa CHL:n evakossa Espoossa. Blues palaa kansainvälisille kentille.

Urheilu
 
Ville Honkonen
Mika Pyörälän (vas.) ja Nicolas Deschampsin edustama Kärpät ylsi parhaana suomalaisjoukkueena CHL:n välieriin viime kaudella. Oululaiset kohtasivat slovakialaisen Košicen viime syyskuussa.
Mika Pyörälän (vas.) ja Nicolas Deschampsin edustama Kärpät ylsi parhaana suomalaisjoukkueena CHL:n välieriin viime kaudella. Oululaiset kohtasivat slovakialaisen Košicen viime syyskuussa. Kuva: Ville Honkonen

Kiinalainen sirkus valtaa Helsingin jäähallin samana päivänä, kun HIFK:n pitäisi aloittaa eurooppalainen kiekkosirkus. Shanghain akrobaattitaiturit taklaavat IFK:n ulos kotihallistaan.

IFK polkaisee Champions Hockey Leaguen, CHL:n, käyntiin alivuokralaisena Espoossa. IFK kohtaa Sveitsin laatujoukkueen SC Bernin Barona-areenassa perjantaina.

"Aika kallis operaatio viedä ottelu sinne, mutta halusimme tarjota CHL:n arvoisen areenan", IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen sanoi.

Mestarien liiga lähtee toiseen kauteensa pienen kasvojenkohotuksen jälkeen. CHL:n joukkuemäärä kasvoi 44:stä 48:aan. Joukkueet jaettiin kolmen lohkoihin, ja jatkopaikka pudotuspeleihin irtoaa kahdelle parhaalle.

"Neljän joukkueen lohkoissa tuli tyhjäkäyntiä", IFK:n puheenjohtaja Timo Everi sanoi. Hän istuu myös CHL:n hallituksessa ja rakentaa eurooppalaiselle kiekkokartalle uutta elämää.

"On helpompi nostaa joukkuemäärää neljällä kuin laskea", Everi sanoi ja viittasi jääkiekon juurruttamiseen eri puolille maanosaa.

Kiekkosirkus alkaa kesken kesän parhaan helleviikon. Faneilta se vaatii paljon. Polkupyörälenkkien tai terassitapaamisten vaihtaminen jääkiekkoon ei ole näillä keleillä helpoin yhtälö.

"Se on selvä, että saisimme enemmän väkeä kotihalliimme", Valtanen sanoi.

Kotimainen Liiga alkaa 11. syyskuuta. Sitä ennen ehditään vetää CHL:ssä kaikki alkulohko-ottelut. Jos jatkopaikkaa ei heltiä, muuttuu tapahtuma harjoitusturnaukseksi.

"Tämä on seuran brändin kannalta erittäin hyvä. Voi esiintyä uusille faneille ja näyttää parastaan eri liigojen pelaajille", IFK:n hyökkääjä Tomas Zaborsky sanoi.

"Kun menen pelaamaan CHL:ää, haluan voittaa sen. Tämä on hyvä projekti", Zaborsky jatkoi.

IFK:lle tulee viikon tauko CHL:n alkulohko-otteluiden jälkeen ennen Liigan alkua.

"Jos emme pelaisi täällä, olisi kolme viikkoa pitkä aika harjoitella ja pelata muutama treenipeli", slovakkihyökkääjä Zaborsky sanoi.

Suomesta sai kahdeksan seuraa paikan tämän vuoden CHL:ään.

IFK pelaa huippukovassa lohkossa, kun vastaan tulevat Bern ja ruotsalainen Linköping.

Espoon Blues tulee mukaan ensikertalaisena nykymuotoiseen CHL:ään ja pääsee piipahtamaan eksotiikan puolelle. Blues kohtaa ranskalaisen Grenoblen ja Tšekin Litvinovin.

"Silloin, kun pelataan pisteistä, alkavat tosipelit", Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho sanoi. "Pyritään pelaamaan parhaalla kokoonpanolla."

Blues eteni peräti välieriin yhden kauden kokeiluksi jääneessä CHL:ssä kaudella 2008–2009.

Silloin jaettiin avokätisesti muun muassa Gazpromin maksamia rahoja, mutta nyt pelataan rakkaudesta jääkiekkoon.

Aho odottaa uutta seikkailua Euroopan kaukaloissa.

"Kaikki suomalaiset joukkueet eivät ole mukana täällä, ja ne joutuvat pelaamaan harjoitusotteluita. Totta kai nämä palvelevat toisiaan", Aho peilaa Liigaan.

Bluesin hyökkääjä Siim Liivik näkee CHL-pelit pelkkänä mahdollisuutena.

"Mieluummin näitä pelaa kuin harjoitusotteluita", Liivik sanoi. "Tämä on myös hyvä näyteikkuna muihin maihin. Kyllä pelaajat ajattelevat myös henkilökohtaisia tavoitteita."

CHL on keino saada lajille näkyvyyttä, uusia kannattajia ja pidentää kautta virallisilla otteluilla.

Koko sirkus pyörii Everin mukaan noin 1,5 miljoonan euron potilla. Rikastumaan ei pääse kukaan, eivät edes voittajat.

"Tämä on investointi, kaukana kultakaivoksesta", Everi sanoi. "Mutta viiden vuoden kuluttua tämä näyttää erilaiselta kuin nyt."

Oikaisu 20.8 kello 12.25: Toisin kuin kuvatekstissä aiemmin väitettiin, Košice on slovakialainen, ei tšekkiläinen seura.

 

MTV3 näyttää CHL:n otteluita joka kierrokselta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!