Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tähti vastaan tavis

Kimi Räikkönen sai takkiin harrastajakuskilta leikkimielisessä karting-kisassa

Urheilu
 
markus jokela hs
Ferrarin formula 1 -autoa ajava Kimi Räikkönen pääsi pitkästä aikaa karting-auton rattiin Helsingin jäähallin parkkipaikalle rakennetulla radalla.
Ferrarin formula 1 -autoa ajava Kimi Räikkönen pääsi pitkästä aikaa karting-auton rattiin Helsingin jäähallin parkkipaikalle rakennetulla radalla. Kuva: markus jokela hs

"En pese tätä kättä ikinä", Ferrari-paitaan sonnustautunut Lilli Hunnakko riemuitsi ja hytkyi kuin ilosta pillastunut hyytelö. 25-vuotias Hunnakko oli juuri kätellyt suurinta idoliaan, formulakuski Kimi Räikköstä ja saanut tältä nimikirjoituksen.

"En pysty kuvailemaan sanoin tätä tunnetta. Yritin Unkarin kisassa saada nimikirjoitusta ja olin jo lähellä, mutta nyt sain sen vihdoin ja viimein", Hunnakko iloitsi.

Hunnakon tavoite täyttyi maanantaina rahoitusyhtiö Santanderin järjestämässä karting-tapahtumassa. Helsingin jäähallin parkkipaikalle rakennettiin karting-rata, jossa karsintojen kautta valitut suomalaiset taviskuskit pääsivät haastamaan Räikkösen.

Hunnakolle oli ennen kisaa ilmiselvää, kuka vie voiton.

"Kimi voittaa täällä ja Belgian Spassa. Parasta Kimissä on se, että hän on niin hyvännäköinen", Hunnakko naurahti.

Räikkönen istahti tapahtuman aluksi formulasimulaattorin rattiin ja kisasi simulaattoriharrastajien kanssa kaksi kisaa. Jäämies jäi kahdessa ajamassaan kisassa kolmanneksi ja toiseksi.

"Yllättävän vaikeaa", F1-maailmanmestari tuumasi.

Sitten olikin aika istahtaa suuren katsojajoukon edessä karting-autoon, joka on tuttu peli Räikköselle jo lapsuudesta.

Vuonna 1987 Räikkösen perheen pihanurmikko muistutti perunapeltoa. Kimi ja hänen veljensä Rami olivat kyntäneet pihan ikivanhoilla Ladoilla, jotka vanhemmat olivat hankkineet vauhtia rakastaneille pojilleen.

Jotakin on tehtävä, isä Matti ja äiti Paula miettivät ja päättivät vaihtaa loppuun ajetut Ladat yhteen mikroautoon.

Räikkönen on sittemmin huristellut Bembölen radalta automaailman kuninkuusluokkaan. Kartingille ei aika enää riitä.

"En ole ajanut mikroautoilla kuin työajoissa satunnaisesti ja viime talvena muutaman kaverin kanssa mikrohallissa. Ulkoradoilla ajaminen on eri asia kuin sisämikroautoilu", Räikkönen sanoi ennen kisaa.

"En tiedä, minkälaisia autoja täällä on. Pääasia on, että kaikilla on hauskaa. Ei minua haittaa mikään, voi olla, etten pääse finaaliinkaan."

Kisassa ajettiin kaksi välierää, joiden parhaat pääsivät finaaliin.

Räikkönen osoitti heti, että ei tule miehestä maailmanmestaria sattumalta. Hän lähti kisoihin viimeisestä lähtöruudusta ja ryski ja raastoi haastajiensa ohi niin, että heidän autonsa päätyivät välillä pussaamaan radan seinämää.

Räikkönen kohtasi kuitenkin vahvempansa, kun Jokikunnasta kotoisin oleva Heikki Joenkari, 32, voitti Ferrari-kuljettaja Räikkösen finaalissa viiden sekunnin erolla. Voittaja tuuletti kaksin käsin voittoaan.

Kypärän alta ei paljastunut taviskuskia, sillä Joenkari on harrastanut kartingia yli 15 vuotta.

"Olen tyytyväinen, mutta en paukuttele henkseleitä, koska Räikkönen joutui nousemaan takarivistä. Pystyin kuitenkin kontrolloimaan eroa", Joenkari totesi.

Ammattikuskin urasta karting-voittaja ei haaveile. "Tässä on ikää jo sen verran, että ajan vain omaksi iloksi ja kisoissa harrastepohjalta."

Räikkönen onnitteli rehdisti voittajaa: "Parempi mies voitti."

Mutta miten lopputulokseen suhtautuu suuri Kimi-fanimme, Lilli Hunnakko? Hän löysi kisan jälkeen kaksi mahdollista syytä Räikkösen kakkossijalle.

"Joko rata oli hänelle vieras tai sitten auto ei toiminut kunnolla. Muita vaihtoehtoja ei ole", Hunnakko päätti.

Kimi Räikkösen nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa.
Kimi Räikkösen nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa.
Lilli Hunnakko aikoo kehystää nimikirjoituksella varustetun julisteen.
Lilli Hunnakko aikoo kehystää nimikirjoituksella varustetun julisteen.
markus jokela hs
Kimi Räikkösen mukaan isäksi tuleminen ei ole vaikuttanut hänen ajamiseensa. Ohituksissa ei tule isyys mieleen. "Aina kisassa yrittää tehdä parhaansa."
Kimi Räikkösen mukaan isäksi tuleminen ei ole vaikuttanut hänen ajamiseensa. Ohituksissa ei tule isyys mieleen. "Aina kisassa yrittää tehdä parhaansa."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!