Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiavoittaja Coe valittiin IAAF:n johtoon

Pihlakoski pääsi Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallitukseen

Urheilu
 
JASON LEE reuters
Sebastian Coe ei puuttunut valintansa yhteydessä millään tavalla viime aikojen dopinguutisointiin.
Sebastian Coe ei puuttunut valintansa yhteydessä millään tavalla viime aikojen dopinguutisointiin. Kuva: JASON LEE reuters

Entinen keskimatkojen huippujuoksija Sebastian Coe on Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n uusi puheenjohtaja. Hänet valittiin tehtävään eilen keskiviikkona Pekingissä.

Liittoa vuodesta 1999 johtanut senegalilainen Lamine Diack jätti kokouksessa tehtävänsä. Kahdesti olympiakultaa 1 500 metrillä saavuttanut Coe voitti äänestyksessä seiväshypyn ME-miehen ja olympiavoittajan, ukrainalaisen Sergei Bubkan äänin 115–92. Suomi äänesti Coeta.

Artikkeliin liittyvät

Bubka valittiin liiton yhdeksi varapuheenjohtajaksi.

"Olen todella otettu kunniasta, että yleisurheiluperhe uskoo minuun. En halua tehdä mitään muuta työtä näin paljon ja näin sitoutuneesti", Coe sanoi IAAF:n verkkosivuilla.

Hän kuvaili valintaansa tärkeimmäksi asiaksi elämässään lapsensa syntymän jälkeen.

Vuoden 2012 Lontoon kesäolympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut Coe saa johdettavakseen liiton, jota on viime viikkoina syytetty mediassa dopingongelman salailusta. Coe on puolustanut tiukasti IAAF:n tekemää dopingin vastaista työtä.

Ennen äänestystä valitsijoille puhunut Coe ei puuttunut viime aikojen dopingkohuun, uutistoimisto Reuters kirjoitti. Sen sijaan hän puhui riippumattomuudesta ja luottamuksesta urheilun tukipilareina.

Lehdistötilaisuudessa tuore puheenjohtaja otti kantaa kiellettyihin aineisiin.

"Meillä on ollut nollatoleranssi dopingiin. Haluan ehdottomasti, että sama jatkuu", Coe korosti Reutersin mukaan.

Antti Pihlakoski valittiin kokouksessa IAAF:n hallituksen jäseneksi. Pihlakoski vaikuttaa myös Euroopan yleisurheiluliiton hallituksessa.

Suomen edustajana Pekingin kongressissa oli Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi. Hänen mukaan hallituspaikoista käytiin armoton vääntö.

"Ehdokkaita oli kolminkertaisesti valittuihin verrattuna. Paikat ovat erittäin haluttuja."Pihlakosken hallituspaikasta on Harmaakorven mukaan hyötyä Suomen yleisurheilulle.

"On hyvä olla suora yhteys yleisurheilun korkeimmalle paikalle. Saamme vietyä eteenpäin meille tärkeitä asioita, kuten antidopingtyötä ja läpinäkyvyyttä."

Pihlakoski korosti antidopingtyön tärkeyttä.

"Ei siitä ainakaan haittaa ollut hänen valinnalleen", Harmaakorpi sanoi.

Harmaakorven mukaan antidopingtyö on ollut keskeinen teema IAAF:n kokouksessa. Hän toivoi, että IAAF:n ja median välisestä juupas–eipäs-keskustelusta päästäisiin eteenpäin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?